P.O.W (Poor Oppressed Woman)

Frid vare med er,

Surfade omkring lite och kom till en sida (www.IslamicPoetry.org) läste lite och så kom jag till en dikt som Sama Wareh en muslimsk kvinna från Amerikan har skrivit. Gillade den väldigt mycket och ville dela med mig den till alla kära läsare, Den är lite lång men har ett gott syfte. Hoppas ni gillar den!

Hello oppressed,
With that scarf around your head,
That you surely must dread,
Aren't you hot?
Can't you see it's sunny,
Aren't your ears cold,
They try to be funny,
But some seriously suggest,
That I am oppressed,
Because I can't flaunt what I got,
And they look at the way that I'm dressed,
All covered up,
From head to toe,
How am I to attract the men,
Without a little show?
So I tell them,
I'm oppressed,
Because men can't see past the fabric?
They are stuck with a conversation
And a brain to pick,
I flaunt,
Yes I do,
My personality is what I flaunt,
I swear, it's true,
I aint no object
In men's desire,
Nor am I a curve size,
Because I have attire,
And they tell me,
Well, you were forced,
Obviously,
Your dad had a belt,
And so you agreed,
No, it was my choice,
I did agree,
In fact,
After I did cover up,
Men stopped checking out my behind,
And started looking at who I am on the inside,
And after I did,
Respect came my way,
Heads didn't turn lolling as I passed men's way,
But I guess some like that attention,
And women,
This isn't a stab at you,
I'm just expressing my point of view,
After dealing with stereotypes of what people tell me I am,
I can even see it in their eyes,
Like my attire should be banned,
And especially older women,
Look at me with pity,
Poor child, I wish I could help her and show her the way,
Cause according to Fox tv, they've gone astray,
Poor abused women, dressed in black,
Can't those mean men cut them a little slack?
But to their surprise,
I choose to wear it,
To me its freedom,
Freedom from fashion implications,
Telling you how to talk, dress and look,
Advertising the new trend,
To get you on the hook,
Of being what the fashion industry can make money off of,
I wear what I want and dress to impress,
Myself and God,
And nobody else,
I wear pants and I wear skirts,
I wear socks and long shirts,
And if my name callers aren't happen with that,
Then come and liberate me,
Which in now a day's terms,
Means kill me.


/Munira Ali

A protection from this Dunya, yet a bond to the Hereafter and Allah

God morgon och frid vare med er.

Jag har tänkt så mycket på vad jag ska skriva om i detta inlägg, men det känns som att jag är helt tom i hjärnan just nu. Kanske för att att min hjärna inte har startats ännu, men anyways.
Tjejerna (Munira, Sirad och Hawa) gör ett underbart jobba och de försöker uppdatera bloggen, så den inte är "torr" hela tiden. MashAllah tjejer!

Vår blogg går ut på att skriva om slöjan och Västvärlden, hur Islam och omvärlden ser på det. Jag har märkt under vårt "bloggande" att vi inte riktigt har tagit upp vad slöjan symboliserar för den muslimska tjejen. Så jag tog initiativet och frågade några muslimska slöjbärande tjejer om vad slöjan betyder för de. En av tjejerna sa
"A protection from this Dunya, yet a bond to the Hereafter and Allah"

Jag har aldrig hört en bättre betydelse än denna. Ett skydd från detta liv och ett band till livet efter detta och Gud.
Den här tjejen har valt att bära slöjan, som är en order från Allah, och stå fast vid det. Många tjejer är idag lite "lost" och de vet inte riktigt vad slöjan symboliserar. De tar på sig slöjan t.ex. När de ska till moskén, under Ramadan eller när de ska på släktträffar.
Efter det så är slöjan borta som om den aldrig har existerat hos de. Slöjan är inte något du tar på dig för stunden, utan något som ska följa dig livet ut. Om man överhuvudtaget ska ta på sig slöjan, då ska man göra det helhjärtat. Vara 110 % säker på det man gör. Det irriterar mig att vissa tjejer har dubbelmoral dvs. att de går hemifrån med slöjan på och tar av sig den när du går ut ifrån porten. Vem är det de egentligen lurar? Sig själva, deras föräldrar eller Gud?

Det får ni fundera vidare på tills nästa gång jag skriver ett inlägg. Tack för mig ;)




my_hijab_and_choice_by_Zainab_by_ZainabImen.jpg image UmmSaleem





/ Aisha 


Det Median Inte Förstår...

Frid vare med er,

Över 100,000 människor i Amerika konverterar till Islam varje år Var av vart fjärde är en kvinna. 70 procent av världens konvertit är kvinnor. Hur kommer det sig att Islam är den religion som förtrycker kvinnor när vart fjärde konvertit i Amerika är en Kvinna? Tror ni verkligen dessa kvinnor konverterar till en religion där man kränker och förnedrar kvinnor? Tror ni kvinnor kommer till en religion och säger kränk mig, Vi gillar den religion som inte ger oss några rättigheter? Vi vill gifta oss med män som inte har respekt för mig?  

Varför skulle en icke Muslim acceptera en religion som Islam om den förtrycker kvinnor? Dessa kvinnor är inte kvinnor som inte har någon utbildning, någon självrespekt utan dessa kvinnor är högutbildade kvinnor som haft en bra uppfostran men sett Islam som det rätta. Skulle inte tro att dessa kvinnor vill sjunkna till en längre nivå utan vill att de ska uppnå ett högre stadium i deras liv genom att acceptera Islam och bli Muslim.

Efter den 11 september 2001 har Islam vart den mest inflytande religionen i Världen. Den median inte riktigt förstått är att människor blir dragna till det man pratar mycket om, Islam var en religion som människan kände till men efter 11 september VISSTE ALLA VAD ISLAM VAR- Kvinnoförtryckande, Terrorister, självmordsbombare var den ideal bilden människan hade fått i huvudet. Men så var det kvinnor och män som var smartare än detta, dem förstod att världens näst största religion inte kunde vara en religion med bara Terrorister, självmordsbombare och kvinnoförtryckare. Dessa människor har förståt att det måste finnas ett grund och botten för detta, dem insåg att median försöker förvränga bilden av Islam och Muslimer världen över och att det inte riktigt är som det sägs. Dem sökte sig fram och det visade sig att Islam inte är det som sägs, självklart finns det några ”knäppgökar” men finns det i varje religion, Därför skall inte Islam dömmas för något någon människa har gjort! Islam är en Religion man ska följa liksom en karta, Islam är inte en missledning utan en Vägledning och bara för att det finns människor som bryter lagen skall Islam inte skuldsättas!

Som man säger - ''Never judge a book by its cover!''

God kväll/Munira Ali


Respekt för muslimska kvinnor





"Imam Kadhim(A) återberättade från sina fäder som i sin tur återberättade från den heliga Profeten(S) att han(S) har sagt: ”Ju mer tro en man har desto mer respekt har han för kvinnor.”


"I Islam har kvinnor rättigheter. Rättigheter som en del av kvinnorna här i västvärlden inte hade tills för inte så länge sedan. Även i länder i mellanöstern, som är s.k. islamiska länder, försöker regeringarna snedvrida och till och med förakta dessa lagar, som enligt sann islamisk lag bekräftar att en kvinna alltid har haft rätt till utbildning, arv, att tjäna pengar och behålla den, att äga egendom, och ingå kontrakt. Inom Islam påverkas inte kvinnans rättsliga ställning, hennes värdighet, eller ens hennes namn när hon ingår ett äktenskap. Och hon har rätt till ersättning precis som en människa. Om vi blickar tillbaka i historien kan vi se att kvinnan inte hade många av dessa rättigheter här i västvärlden förrän under det senaste århundradet. Som exempel kan vi nämna att i USA kunde inte kvinnor rösta förrän omkring 1920, eller i England hade inte kvinnor rätt att äga egendom förrän drygt ett hundra år sedan, år 1850. De fick även under 1857 rätt till skilsmässa. Däremot har Islam tillåtit allt detta sedan 1400 år tillbaka. Trots det kallas det gammaldags och förtryckande? "



/Hawa




Sister, you´re a diamond

Frid vare med er.

Jag lyssnade på en föreläsning med en lärd man från Australien som heter Samir Abu Hamza. Den där föreläsningen handlade om kvinnan i Islam och några av de många rättigheter som Islam ger henne. Allt det där som man hör från människor, att Islam förtrycker kvinnan och att kvinnan är mannens objekt. Hon har ingen talan alls, men jag har tröttnat på det där skit snacket.
Profeten Muhammed (Frid vare över honom) sade: "The dunya is joy and the best joy in the dunya is righteous women".

Föreläsaren tog upp en sak som fick mig att tänka om vad som är viktigt i detta liv. Han sa att efter den 11:e september så bestämde sig en 11-årig tjej att ta på sig slöjan. Hennes föräldrar blev då väldigt arg på henne och sa att alla skulle reta henne och säga att hon är en terrorist. Men den här 11-åringen stod fast vid sin tro och sa att hon inte skulle vara sina föräldrars slav, göra allt hennes föräldrar säger, utan Allahs tjänare.
En 11-åring, MashAllah. Oavsett vad samhället säger om muslimska tjejer och deras slöja, så är det Gud som vet bäst. Han vet ifall de är förtryckta eller inte, om de har blivit tvingade till slöjan eller inte.
Slöjan är ett skydd från denna värld. Slöjan är en status, en identitet. Slöjan är ALLT!
Så till alla tjejer som bär slöja, tjejer ni är guldvärda.


// Aisha :)


Veckans Fråga =)

Frid, vare med er

Nu är det dags för veckans fråga igen, där vi vill att ni läsare ska kunna besvara de frågor vi skriver på bloggen för att kunna se hur andra människor tänker bortsett från oss själva.

Vekans fråga lyder:

Vem anser ni är förtryckt i vårt samhälle? Kvinnan som underkastar sig till sin skapare eller kvinnan som för varje dag som går tar bort ett plagg för att få status i samhället och tjäna pengar som bränns upp snabbare än hon tjänade dem?

/Munira Ali

Does Islam Oppress The Woman?

Vilket land, vilken religion, vilken ideologi är det som egentligen förtycker kvinnor?  Det är viktigt att förstå vad som egentligen menas men förtryck.? Förtyck är något som alla hatar. Gud säger ''Den som förtrycker en kvinna är en skamlös och oanständig person! Han är långt ifrån Guds välsignelse!'' Det är en plikt för Muslimer att kämpa emot förtryck. Islam tolerar inte FÖRTRYCK!


Förnekar Islam kvinnors rättigheter?
  Islam är religion som påpekar människans rättigheter, rättigheter som dem har rätt att ha. Hur ska Islam förtrycka kvinnan, när är Allah skapat Islam och Allah har skapat kvinnan. Gud känner oss mer än vad vi känner oss själva. Vad vi hittar i Islam är ett oss exempel om hur kvinnor och mäns rättigheter. Väst världen har experimenterat med mänskligheten dem senaste 60 åren, ideologin som säger att kvinnor och män är likadana.  Vad är dina rättigheter och vad är din miljö? Killar gillar att leka med bilar och vapen, tjejer gillar rosa och gillar att leka med dockor det är vår natur. Vi är alltså olika!


-  Det har gjorts en undersökning som pågått i ungefär 40 år där unga barn blivit ifråntagna från deras föräldrar för att se om flickigt och pojkigt existerar, det visades att tjejer leker med dockor och smink osv. och pojkar med vapen och bilar utan att någon sagt åt dem att göra det.  Det är bevisat att barn har inställningen på vad som är ”flickigt” och vad som är ’’pojkigt’’  sker från den dag dem öppnat deras ögon. 


Det bevisat att flickor och pojkar är OLIKA från en tidig ålder i vår utveckling.  Men fortfarande så  säger  vi till varandra att män och kvinnor är likadana och att dem skall kunna göra exakt likadant.

Så om vi nu skall vara uppriktiga så handlar detta inte om kvinnor som är förtryckta eller att kvinnor är lägre än män utan det stora problemet handlar om ’’Landets ekonomi’’. Om man låter hälften av ett lands befolkning sitta hemma och inte dra in pengar så har landet inte använt landets fullkomliga ekonomi. Om vi nu säger att det är kvinnorna som sitter hemma och inte jobbar så är det männen som jobbar och männen som spenderar pengarna, då är det något som fattas i samhället. Men om både kvinnor och män arbetar så är det fler människor som köper och landets ekonomi kommer då öka.


Det riktiga svaret på vem som förtrycker kvinnan är väst världen.  Kvinnans så kallade ”natur” är att hon skall få vara en mamma, hennes tanke sätt hennes moderskap allt är tecken på ’’Modernas natur’’. Det är modern som bär på barnet, ammar barnet allt detta hänger ihop för kvinnan. Detta är något Kvinnan föds med och inte kan ändra!


Kvinnor och män är olika, det säger vetenskapen, det visas aktivt i vår vardags liv, och Allah påminner oss.


Det är tydligen kvinna som tar hand om sitt hus och sina barn som visar dem all kärlek i världen som är förtryckt. Men ju mer dessa modeller, filmstjärnor tar av sig kläderna ju mer blir dem hedrade.  Men detta skapar ett problem, när mammorna är ute och jobbar framhäver sina karriärer så blir barnen inte omhändertagna och får inte den kärlek dem behöver, det är då dem dras till gäng. Dessa barn/ungdomar får inte den uppmärksamhet dem behöver hemma och försöker då hitta den uppmärksamheten bland gäng som då skapar problem i våra samhällen.


Sen så skyller man på att Islam är hotet för mänskligheten och det är Islam som är förtryckare.  Skulle kvinnan få vara kvinnan som Gud skapat henne till skulle detta inte ske.  


Allah nämner i koranen ett flertal gånger om kvinnan och hennes rättigheter, Profeten Muhammed (Guds frid vara
över honom) nämner ett flertal gånger i Haditherna 

1. The Prophet Muhammad said, may Allah's peace and blessings be upon him: Your Heaven lies under the feet of your mother (Ahmad, Nasai).


2. A man came to the Prophet and said, ‘O Messenger of God! Who among the people is the most worthy of my good companionship? The Prophet said: Your mother. The man said, ‘Then who?' The Prophet said: Then your mother. The man further asked, ‘Then who?' The Prophet said: Then your mother. The man asked again, ‘Then who?' The Prophet said: Then your father. (Bukhari, Muslim).


Allah säger i Koranen att man aldrig kan återge vad ens mamma givit en, det är inte bara i koranen detta sägs utan detta är en självklarhet. Mamman som burit dig i hennes mage för 9-månader, mamma som amamt dig mamman som hade sömnlösa kvällar. Är det detta som kallas förtryck? Att Islam HEDRAR mamman…


Om du ser din fader som slav och köper tillbaka honom och gör honom fri så har du återgett hans faderskap (betalat) honom. Men din mamma kan du aldrig återge.


En man kom till omar ibn khattab (den andra kalifen) och sade’’ jag har burit min mamma på ryggen runt hela vallfärden, har jag ”betalat” tillbaka min mamma? Då svarade Omar, ’’ Du har inte ens givit tillbaka en tår som fallig från hennes öga när hon födde dig.  


 FÖRTRYCKER ISLAM KVINNAN? Vad tycker ni om detta dela med era tankar kring ämnet.

/Munira Ali


The media is hard on Islam but we are still standing!


Ända sedan 11 september, har muslimer och islam blivit ett ämne som brett omfattas av västerländska medier. Även om mycket av denna teckning varit felaktiga, partisk och full av anti-islamiska meddelanden har det funnits en ständigt ökande antal där många har konverterat till Islam. Inom de senaste åren har siffrorna ökat och allt fler västerlänningar accepterar Islam, det har ökat med hela 235 %. Av dessa människor som har konventerat är 80 % av de kvinnor, trots det felaktiga budskapet om att Islam förtrycker kvinnor så ökar siffrorna.

Har du någonsin frågat dig själv varför över 20.000 kvinnor konverterar till islam varje år i Amerika, om den islamiska tron verkligen förtrycker kvinnor och förnekar dem rättigheter? Har du någonsin funderat över huruvida den information du får från media är faktiskt tillförlitlig och korrekt?

Att median försöker få Islam se ut som en dålig religion så har det lite med "Islamofobi" att göra. Att vissa människor är rädda för att allt fler individer ska konventera till Islam, och om några enstaka år så kommer Islam bli den dominerande religionen, och för att stoppa detta så hittar man på en massa lögner som inte stämmer.

Varför tror Du att median försöker framhäva en dålig bild av Islam?

 

 

 

Frid vare med er/ Sirad Ibrahim


Ask Baba Ali - That is not Hijab

Hej kära läsare,

Vi har inte kunnat blogg på sistone eftersom att vi ha haft mycket plugg, men vi är snart back on track. Så därför tänkte jag bjuda på ett roligt och seriöst klipp som handlar om slöjan:

ENJOY!!!



 // Aisha


En hadith ( det som har blivit sagd av Profeten Muhamed )

Profeten Muhammad (saw)sade:
"Den bäste av de troende är den som uppför sig bäst och den som är vänligast mot sin fru"



/hawa

Veckans fråga! :D


Salamu Aleykum - Meaning frid vare med er!

Nu är det dags för veckans fråga igen, där vi vill att ni läsare ska kunna besvara de frågor vi skriver på bloggen för att kunna se hur andra människor tänker bortsett från oss själva

Veckans fråga lyder.....

Tycker ni att det finns en gräns mellan hur mycket man får täcka sig och delvis vem som bestämmer ifall det är rätt eller fel?



Frid vare med er! Sirad Ibrahim

Lystring!

Vi har märkt att det är många läsare som kommenterar våra inlägg och de skriver aldrig vad de heter. Kan ni, läsare, inte skriva era namn eller åtminstone någonting så att vi vet vem det är som kommenterar.

Tack!


Ask a muslim women!

Islam idag!

Numera känns det för mig som " the words are speaking louder than the action" Men jag tycker det borde vara helt tvärtom. Folk borde istället ta lärdom av faktan och inte median. Att tro på allt median har och säga om oss muslimer och hur vår egen religion förtrycker en och någon annan. De borde istället ta insiativet att faktiskt gå och läsa på lite om Islam och kolla om det verkligen stämmer med det Median har framhävt.

Till de som tror på att Islam förtrycker kvinnan kan istället fråga en muslimsk kvinna ifall hon verkligen är förtryckt eller blivit tvingad! Här nedan kan ni se muslimska kvinnor som berättar deras story om varför de valde att klä sig på ett visst sätt.


"The west say I'm oppressed for how I dress, But I know I've been blessed for not being stressed- The veil is my test and not how i impress. Desire to impress is how they live in west. My brightness is in my heart where it rest, My figure is not a showcase to cause breathlessness, But my cautiousness to pass the test."



Frid vare med er.// Sirad Ibrahim



Varför ser man bara Islam och inte andra Religioner?

Frid, vare med er

Titta på detta klipp och se hur dem olika Religionerna behandlar kvinnor. Varför har Islam blivit den religion som kränker kvinnor när det både finns kränkta kvinnor i Kristendomen och Judendomen? Är man rädd för Islam och försöker gömma den rädslan genom att ta upp att den Muslimska kvinnan är förtryckt? Vad tycker ni om detta? Lämna era synpunkter kring ämnet.


http://svtplay.se/v/2169108/korrespondenterna/del_4_av_10__konsapartheid?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2181160/sb,p103501,1,f,-1
 

God Kväll, Munira Ali


The kind of world we are living in!


Statistik i Canada:

* I Kanada misshandlas kvinnan sexuellt var 6 minuter,
* 1 av 3 kvinnor i Kanada kommer att uppleva sexuellt våld någon gång i sitt liv,
* 1 av 4 kvinnor riskerar våldtäkt eller våldtäktsförsök under sin livstid,
* 1 av 8 kvinnor kommer att uppleva sexuella övergrepp medan de går på college eller universitet, och
* En undersökning fann 60% av kanadensiska universitet män att de skulle begå sexuella övergrepp om de var säkra på att de inte skulle bli tagna på bar gärning.

Det behövs verkligen förändringar!

Något är fundamentalt fel i det samhälle vi lever i. En radikal förändring i samhällets livsstil och kultur är absolut nödvändigt.
En kultur av blygsamhet behövs verkligen, blygsamhet i klädsel, i tal, och i uppförande från både män och kvinnor. Annars kommer den grymma statistiken bli ännu värre dag efter dag och tyvärr är det kvinnor ensamma kommer att betala priset. Men egentligen lider vi alla. Därför har ett samhälle som Frankrike börjat fördriva unga kvinnor från skolor på grund av deras klädsel - som i slutändan kommer att skada sig själva.


Men vem är det egentligen som skadar sig själv? En kvinna som har valt att täcka sig eller en kvinna som inte har valt att täcka sig? Det är bevisat att betydligt fler kvinnor som visar mycket av sig själva drabbas mer än andra kvinnor som inte visar lika mycket - Så vem är det egentligen som skadar sig själv?


Vilket är mer skyddande av kvinnor, Koranens strikta attityd eller Bibelns slappa attityd?


Frid vare med er! Sirad Ibrahim


Sverige och Slöjan

Frid, vare med er.

Sverige är ett mångkulturellt samhälle med människor ifrån olika kulturer och religioner. Med detta ska det svenska samhället integreras och man skall respektera varandras tro och tänkande.

- Men existerar religionsfriheten i dagens samhälle, eller har det bara blivit en lag som ingen följer? Ingen verkar bry sig som den utan börja sätta begränsningar för den som framhäver sin Religion,. Islam har idag blivit den stora propaganda frågan i dagens samhälle. Är det då slöjan man är rädd av eller är det Islam och försöker hitta andra vägar att uppnå sitt syfte?

Sverige har sedan 1951 religionsfrihet. Det innebär att vi lever i ett land där människor har rätt att utöva en religion och rätt att avstå från att göra det.

 

Många kvinnor väljer att bära slöja för att det är en symbol som är personlig förknippning med deras tro, tradition och identitet i stort – något som gör att de känner sig trygga i sin vardag och trygga i sin tro. Staten har ingen rätt att slita bort människors identitet. Ett förbud skapar ett utanförskap som hindrar muslimska kvinnor från att få jobb och göra karriär. Ett förbud innebär alltså att vi förtrycker dem som vi säger oss vilja hjälpa.

Vi har sett hur våra grannländer drabbats, vill vi genom gå samma rutin eller ska vi sätta stopp för detta och verkligen visa vad vi går för? Diskutera och ge din synpunkt kring detta ämne.

 

God Kväll,  Munira Ali


Uppdrag granskning - Svart polyester

Frid vare med er.
Jag tänkte bara lägga upp en länk till en riktigt bra avsnitt av "Uppdrag granskning" som handlar om den heltäckande slöjan. Hoppas att ni gillar den och ge gärna feedback på den :)
http://svtplay.se/t/103535/uppdrag_granskning
God kväll, Aisha

But the purpose of the niqab and the hijab is...


Slöjan/Hijab - Del 2

God kväll, Frid vare med er,

I det förra inlägget skrev vi om slöjan enligt Islam och vad Koranen säger om detta. Människor tolkar Koranens budskap på olika sätt, och det har vi märkt genom att vi har sett och läst att människor är o ens om vad Slöjan/Hijab nu är.

Men det vi också skall veta är att det inte bara står i Koranen att kvinnan ska bära Slöjan. Detta står också i Bibeln som St. Paulu´s instruerar:

Första Korintierbrevet 11:5-6: "Men en kvinna drar skam över sitt huvud om hon ber eller profeterar barhuvad. Det är samma sak som om hon hade rakat av sig håret, för om en kvinna uppträder barhuvad kan hon lika gärna ha håret avklippt. Men när det nu är en skam för kvinnan att klippa eller att raka av håret måste hon ha någon huvudbonad''

Detta är nu något som både står i Bibeln och i Koranen, men det är inte många Kristna som tolkar detta på olika sätt. Kristendomen är den största Världsreligionen men det finns inga exakta siffror som antyder hur många troende Kristna i världen det finns.

Min fråga till er är nu, Bara för att den Muslimska kvinnan tar till sig det som står i Koranen och den Kristna kvinnan inte gör det, Varför ska hon då bli ''offret''? Hon följer sin religion som vilken annan människa, vissa följer Religionen och vissa gör inte det. Om det nu är vissa kvinnor som är förtryckta som ska man väl inte skylla på Religionen?
Gud vill vägleda dig genom sina ord, inte missleda dig. Människan tolkar på olika sätt.

Här nedan kan ni se en Youtube klipp om slöjan.



God kväll, Munira Ali

Slöjan/Hijab - Del 1

God dag, frid vare med er,

Jag tänkte berätta lite om vad slöjan/hijab är, om det är obligatoriskt att bära den eller inte.
Till att börja med så är slöjan en förklaring av vår tro och det är en av de viktigaste punkterna för det islamiska sociala systemet. Idag konverterar fler och fler människor, de flesta tjejer/kvinnor väljer då att bära slöjan för att det är en skyldighet att bära den. Men på sistone så har slöjan blivit ett väldigt omdebatterat ämne som uppehåller många politiker, ministrar, presidenter och även kungar. Runt om i världen diskuteras det ifall man ska införa slöjförbud eller inte. Européerna har nått långt med sina idéer dvs. slöjförbudet. Det finns ett antal verser i Koranen som pratar om att kvinnan ska täcka sina behag. Här är en av verserna:



[24:31] Och säg till de troende kvinnorna att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet och inte visa mera av sina behag än vad som [anständigtvis] kan vara synligt; låt dem därför fästa slöjan så att den täcker barmen...]

Många lärda tolkar ordet "behag" på olika sätt, men alla är överens om att man ska täcka håret. Det finns också en hadith som betonar att tjejer/kvinnor ska täcka sig:

"When a young girl begins to menstruate, it is not correct that anything should be seen of her except her face and hands up to the wrist.” (Hadith Reported by Abu Dawud)

Detta är bara några exempel på hur viktigt det är att den muslimska tjejen/kvinnan ska täcka sig. Dessa verser skulle visa männen att kvinnor inte är något objekt eller nöje. Kvinnor ska behandlas som intellektuella människor, betraktas med heder, värdighet och respekt. Kvinnans ställning var alltid ifrågasatt till den punkt att de längre inte ansågs som medborgare, men mäns egendom. MEN vi ser idag att för 1400 år sedan ändrade Islam kvinnas ställning som aldrig tidigare skådats i samhället.

// Aisha Abdisalam






Funderingar kring Veckans Fråga

Frid vara med er, kära läsare

Som ni kanske läst så lyder veckans fråga Varför tror du att länder som t.ex. Frankrike förbjuder slöjan/hijab?

- Detta är något som just nu inte drabbar oss men sakta men säkert kommer det upp till Sverige och resten av världen. Även om vi här i Sverige inte drabbats så har våra Muslimska Systrar som bor i dessa länder drabbats. Vi bor i ett demokratiskt samhälle, dvs. hela Europa också, med demokrati menas människors lika värde och rättigheter. Vi har olika rättigheter så länge det inte kränker någon, men att klä sig på ett visst sätt är för mig inte kränkande. Även om jag är slöjbärande tycker jag inte det är kränkande om det är människor som går runt halvnakna på gatan, varför ska det vara fel att vara täckande då?'


Det andra som jag tycker är jobbigt är att det olika Muslimska länderna har olika åsikter kring detta beskaffade.

- ''Al-Azhar-moskén är emot bruket av niqab i Egypten, och har förbjudit den på föreläsningar där enbart kvinnor deltar. De flesta kvinnor i Egypten bär bara hijab, en slöja som täcker håret och halsen''.

-'' Den andra sidan av detta som är emot avskaffande av Niqab är Indonesien.'' Det högsta islamiska rådet i Indonesien, världens mest folkrika muslimska land, anser att heltäckande slöjor är en del av kulturen och tron och ifrågasätter vilket hot det franska parlamentet uppfattar i detta.''

(Dagensnyheter.se)

 

Detta är dock väldigt förvirrande att även det Muslimska staterna är oense om detta. Vad tycker ni? Är det fel eller är det rätt?

God Kväll, Munira Ali


Veckans fråga:

Frid vare med er, kära läsare.
Jag har tänkt på att starta en ny tråd som heter "Frågor och funderingar". Varje vecka kommer vi att lägga upp en fråga som berör vårt ämne, så vi hoppas på att vi får respons på frågorna och på så sätt kan vi samarbete och utveckla vårt arbete.
Veckans fråga lyder så här: Varför tror du att länder som t.ex. Frankrike förbjuder slöjan/hijab?

God kväll, Aisha Abdisalam.

RSS 2.0
Flippinthecoin -

SKRIVET: 2010-10-31, kl 00:15:21 | PUBLICERAT I: Allmänt

P.O.W (Poor Oppressed Woman)

Frid vare med er,

Surfade omkring lite och kom till en sida (www.IslamicPoetry.org) läste lite och så kom jag till en dikt som Sama Wareh en muslimsk kvinna från Amerikan har skrivit. Gillade den väldigt mycket och ville dela med mig den till alla kära läsare, Den är lite lång men har ett gott syfte. Hoppas ni gillar den!

Hello oppressed,
With that scarf around your head,
That you surely must dread,
Aren't you hot?
Can't you see it's sunny,
Aren't your ears cold,
They try to be funny,
But some seriously suggest,
That I am oppressed,
Because I can't flaunt what I got,
And they look at the way that I'm dressed,
All covered up,
From head to toe,
How am I to attract the men,
Without a little show?
So I tell them,
I'm oppressed,
Because men can't see past the fabric?
They are stuck with a conversation
And a brain to pick,
I flaunt,
Yes I do,
My personality is what I flaunt,
I swear, it's true,
I aint no object
In men's desire,
Nor am I a curve size,
Because I have attire,
And they tell me,
Well, you were forced,
Obviously,
Your dad had a belt,
And so you agreed,
No, it was my choice,
I did agree,
In fact,
After I did cover up,
Men stopped checking out my behind,
And started looking at who I am on the inside,
And after I did,
Respect came my way,
Heads didn't turn lolling as I passed men's way,
But I guess some like that attention,
And women,
This isn't a stab at you,
I'm just expressing my point of view,
After dealing with stereotypes of what people tell me I am,
I can even see it in their eyes,
Like my attire should be banned,
And especially older women,
Look at me with pity,
Poor child, I wish I could help her and show her the way,
Cause according to Fox tv, they've gone astray,
Poor abused women, dressed in black,
Can't those mean men cut them a little slack?
But to their surprise,
I choose to wear it,
To me its freedom,
Freedom from fashion implications,
Telling you how to talk, dress and look,
Advertising the new trend,
To get you on the hook,
Of being what the fashion industry can make money off of,
I wear what I want and dress to impress,
Myself and God,
And nobody else,
I wear pants and I wear skirts,
I wear socks and long shirts,
And if my name callers aren't happen with that,
Then come and liberate me,
Which in now a day's terms,
Means kill me.


/Munira Ali

SKRIVET: 2010-10-29, kl 10:49:09 | PUBLICERAT I: Aishas kategori

A protection from this Dunya, yet a bond to the Hereafter and Allah

God morgon och frid vare med er.

Jag har tänkt så mycket på vad jag ska skriva om i detta inlägg, men det känns som att jag är helt tom i hjärnan just nu. Kanske för att att min hjärna inte har startats ännu, men anyways.
Tjejerna (Munira, Sirad och Hawa) gör ett underbart jobba och de försöker uppdatera bloggen, så den inte är "torr" hela tiden. MashAllah tjejer!

Vår blogg går ut på att skriva om slöjan och Västvärlden, hur Islam och omvärlden ser på det. Jag har märkt under vårt "bloggande" att vi inte riktigt har tagit upp vad slöjan symboliserar för den muslimska tjejen. Så jag tog initiativet och frågade några muslimska slöjbärande tjejer om vad slöjan betyder för de. En av tjejerna sa
"A protection from this Dunya, yet a bond to the Hereafter and Allah"

Jag har aldrig hört en bättre betydelse än denna. Ett skydd från detta liv och ett band till livet efter detta och Gud.
Den här tjejen har valt att bära slöjan, som är en order från Allah, och stå fast vid det. Många tjejer är idag lite "lost" och de vet inte riktigt vad slöjan symboliserar. De tar på sig slöjan t.ex. När de ska till moskén, under Ramadan eller när de ska på släktträffar.
Efter det så är slöjan borta som om den aldrig har existerat hos de. Slöjan är inte något du tar på dig för stunden, utan något som ska följa dig livet ut. Om man överhuvudtaget ska ta på sig slöjan, då ska man göra det helhjärtat. Vara 110 % säker på det man gör. Det irriterar mig att vissa tjejer har dubbelmoral dvs. att de går hemifrån med slöjan på och tar av sig den när du går ut ifrån porten. Vem är det de egentligen lurar? Sig själva, deras föräldrar eller Gud?

Det får ni fundera vidare på tills nästa gång jag skriver ett inlägg. Tack för mig ;)




my_hijab_and_choice_by_Zainab_by_ZainabImen.jpg image UmmSaleem





/ Aisha 

SKRIVET: 2010-10-27, kl 23:47:05 | PUBLICERAT I: Allmänt

Det Median Inte Förstår...

Frid vare med er,

Över 100,000 människor i Amerika konverterar till Islam varje år Var av vart fjärde är en kvinna. 70 procent av världens konvertit är kvinnor. Hur kommer det sig att Islam är den religion som förtrycker kvinnor när vart fjärde konvertit i Amerika är en Kvinna? Tror ni verkligen dessa kvinnor konverterar till en religion där man kränker och förnedrar kvinnor? Tror ni kvinnor kommer till en religion och säger kränk mig, Vi gillar den religion som inte ger oss några rättigheter? Vi vill gifta oss med män som inte har respekt för mig?  

Varför skulle en icke Muslim acceptera en religion som Islam om den förtrycker kvinnor? Dessa kvinnor är inte kvinnor som inte har någon utbildning, någon självrespekt utan dessa kvinnor är högutbildade kvinnor som haft en bra uppfostran men sett Islam som det rätta. Skulle inte tro att dessa kvinnor vill sjunkna till en längre nivå utan vill att de ska uppnå ett högre stadium i deras liv genom att acceptera Islam och bli Muslim.

Efter den 11 september 2001 har Islam vart den mest inflytande religionen i Världen. Den median inte riktigt förstått är att människor blir dragna till det man pratar mycket om, Islam var en religion som människan kände till men efter 11 september VISSTE ALLA VAD ISLAM VAR- Kvinnoförtryckande, Terrorister, självmordsbombare var den ideal bilden människan hade fått i huvudet. Men så var det kvinnor och män som var smartare än detta, dem förstod att världens näst största religion inte kunde vara en religion med bara Terrorister, självmordsbombare och kvinnoförtryckare. Dessa människor har förståt att det måste finnas ett grund och botten för detta, dem insåg att median försöker förvränga bilden av Islam och Muslimer världen över och att det inte riktigt är som det sägs. Dem sökte sig fram och det visade sig att Islam inte är det som sägs, självklart finns det några ”knäppgökar” men finns det i varje religion, Därför skall inte Islam dömmas för något någon människa har gjort! Islam är en Religion man ska följa liksom en karta, Islam är inte en missledning utan en Vägledning och bara för att det finns människor som bryter lagen skall Islam inte skuldsättas!

Som man säger - ''Never judge a book by its cover!''

God kväll/Munira Ali

SKRIVET: 2010-10-27, kl 02:12:05 | PUBLICERAT I: Allmänt

Respekt för muslimska kvinnor





"Imam Kadhim(A) återberättade från sina fäder som i sin tur återberättade från den heliga Profeten(S) att han(S) har sagt: ”Ju mer tro en man har desto mer respekt har han för kvinnor.”


"I Islam har kvinnor rättigheter. Rättigheter som en del av kvinnorna här i västvärlden inte hade tills för inte så länge sedan. Även i länder i mellanöstern, som är s.k. islamiska länder, försöker regeringarna snedvrida och till och med förakta dessa lagar, som enligt sann islamisk lag bekräftar att en kvinna alltid har haft rätt till utbildning, arv, att tjäna pengar och behålla den, att äga egendom, och ingå kontrakt. Inom Islam påverkas inte kvinnans rättsliga ställning, hennes värdighet, eller ens hennes namn när hon ingår ett äktenskap. Och hon har rätt till ersättning precis som en människa. Om vi blickar tillbaka i historien kan vi se att kvinnan inte hade många av dessa rättigheter här i västvärlden förrän under det senaste århundradet. Som exempel kan vi nämna att i USA kunde inte kvinnor rösta förrän omkring 1920, eller i England hade inte kvinnor rätt att äga egendom förrän drygt ett hundra år sedan, år 1850. De fick även under 1857 rätt till skilsmässa. Däremot har Islam tillåtit allt detta sedan 1400 år tillbaka. Trots det kallas det gammaldags och förtryckande? "



/Hawa



SKRIVET: 2010-10-24, kl 20:00:33 | PUBLICERAT I: Aishas kategori

Sister, you´re a diamond

Frid vare med er.

Jag lyssnade på en föreläsning med en lärd man från Australien som heter Samir Abu Hamza. Den där föreläsningen handlade om kvinnan i Islam och några av de många rättigheter som Islam ger henne. Allt det där som man hör från människor, att Islam förtrycker kvinnan och att kvinnan är mannens objekt. Hon har ingen talan alls, men jag har tröttnat på det där skit snacket.
Profeten Muhammed (Frid vare över honom) sade: "The dunya is joy and the best joy in the dunya is righteous women".

Föreläsaren tog upp en sak som fick mig att tänka om vad som är viktigt i detta liv. Han sa att efter den 11:e september så bestämde sig en 11-årig tjej att ta på sig slöjan. Hennes föräldrar blev då väldigt arg på henne och sa att alla skulle reta henne och säga att hon är en terrorist. Men den här 11-åringen stod fast vid sin tro och sa att hon inte skulle vara sina föräldrars slav, göra allt hennes föräldrar säger, utan Allahs tjänare.
En 11-åring, MashAllah. Oavsett vad samhället säger om muslimska tjejer och deras slöja, så är det Gud som vet bäst. Han vet ifall de är förtryckta eller inte, om de har blivit tvingade till slöjan eller inte.
Slöjan är ett skydd från denna värld. Slöjan är en status, en identitet. Slöjan är ALLT!
Så till alla tjejer som bär slöja, tjejer ni är guldvärda.


// Aisha :)

SKRIVET: 2010-10-24, kl 02:29:36 | PUBLICERAT I: Allmänt

Veckans Fråga =)

Frid, vare med er

Nu är det dags för veckans fråga igen, där vi vill att ni läsare ska kunna besvara de frågor vi skriver på bloggen för att kunna se hur andra människor tänker bortsett från oss själva.

Vekans fråga lyder:

Vem anser ni är förtryckt i vårt samhälle? Kvinnan som underkastar sig till sin skapare eller kvinnan som för varje dag som går tar bort ett plagg för att få status i samhället och tjäna pengar som bränns upp snabbare än hon tjänade dem?

/Munira Ali

SKRIVET: 2010-10-22, kl 21:07:15 | PUBLICERAT I: Allmänt

Does Islam Oppress The Woman?

Vilket land, vilken religion, vilken ideologi är det som egentligen förtycker kvinnor?  Det är viktigt att förstå vad som egentligen menas men förtryck.? Förtyck är något som alla hatar. Gud säger ''Den som förtrycker en kvinna är en skamlös och oanständig person! Han är långt ifrån Guds välsignelse!'' Det är en plikt för Muslimer att kämpa emot förtryck. Islam tolerar inte FÖRTRYCK!


Förnekar Islam kvinnors rättigheter?
  Islam är religion som påpekar människans rättigheter, rättigheter som dem har rätt att ha. Hur ska Islam förtrycka kvinnan, när är Allah skapat Islam och Allah har skapat kvinnan. Gud känner oss mer än vad vi känner oss själva. Vad vi hittar i Islam är ett oss exempel om hur kvinnor och mäns rättigheter. Väst världen har experimenterat med mänskligheten dem senaste 60 åren, ideologin som säger att kvinnor och män är likadana.  Vad är dina rättigheter och vad är din miljö? Killar gillar att leka med bilar och vapen, tjejer gillar rosa och gillar att leka med dockor det är vår natur. Vi är alltså olika!


-  Det har gjorts en undersökning som pågått i ungefär 40 år där unga barn blivit ifråntagna från deras föräldrar för att se om flickigt och pojkigt existerar, det visades att tjejer leker med dockor och smink osv. och pojkar med vapen och bilar utan att någon sagt åt dem att göra det.  Det är bevisat att barn har inställningen på vad som är ”flickigt” och vad som är ’’pojkigt’’  sker från den dag dem öppnat deras ögon. 


Det bevisat att flickor och pojkar är OLIKA från en tidig ålder i vår utveckling.  Men fortfarande så  säger  vi till varandra att män och kvinnor är likadana och att dem skall kunna göra exakt likadant.

Så om vi nu skall vara uppriktiga så handlar detta inte om kvinnor som är förtryckta eller att kvinnor är lägre än män utan det stora problemet handlar om ’’Landets ekonomi’’. Om man låter hälften av ett lands befolkning sitta hemma och inte dra in pengar så har landet inte använt landets fullkomliga ekonomi. Om vi nu säger att det är kvinnorna som sitter hemma och inte jobbar så är det männen som jobbar och männen som spenderar pengarna, då är det något som fattas i samhället. Men om både kvinnor och män arbetar så är det fler människor som köper och landets ekonomi kommer då öka.


Det riktiga svaret på vem som förtrycker kvinnan är väst världen.  Kvinnans så kallade ”natur” är att hon skall få vara en mamma, hennes tanke sätt hennes moderskap allt är tecken på ’’Modernas natur’’. Det är modern som bär på barnet, ammar barnet allt detta hänger ihop för kvinnan. Detta är något Kvinnan föds med och inte kan ändra!


Kvinnor och män är olika, det säger vetenskapen, det visas aktivt i vår vardags liv, och Allah påminner oss.


Det är tydligen kvinna som tar hand om sitt hus och sina barn som visar dem all kärlek i världen som är förtryckt. Men ju mer dessa modeller, filmstjärnor tar av sig kläderna ju mer blir dem hedrade.  Men detta skapar ett problem, när mammorna är ute och jobbar framhäver sina karriärer så blir barnen inte omhändertagna och får inte den kärlek dem behöver, det är då dem dras till gäng. Dessa barn/ungdomar får inte den uppmärksamhet dem behöver hemma och försöker då hitta den uppmärksamheten bland gäng som då skapar problem i våra samhällen.


Sen så skyller man på att Islam är hotet för mänskligheten och det är Islam som är förtryckare.  Skulle kvinnan få vara kvinnan som Gud skapat henne till skulle detta inte ske.  


Allah nämner i koranen ett flertal gånger om kvinnan och hennes rättigheter, Profeten Muhammed (Guds frid vara
över honom) nämner ett flertal gånger i Haditherna 

1. The Prophet Muhammad said, may Allah's peace and blessings be upon him: Your Heaven lies under the feet of your mother (Ahmad, Nasai).


2. A man came to the Prophet and said, ‘O Messenger of God! Who among the people is the most worthy of my good companionship? The Prophet said: Your mother. The man said, ‘Then who?' The Prophet said: Then your mother. The man further asked, ‘Then who?' The Prophet said: Then your mother. The man asked again, ‘Then who?' The Prophet said: Then your father. (Bukhari, Muslim).


Allah säger i Koranen att man aldrig kan återge vad ens mamma givit en, det är inte bara i koranen detta sägs utan detta är en självklarhet. Mamman som burit dig i hennes mage för 9-månader, mamma som amamt dig mamman som hade sömnlösa kvällar. Är det detta som kallas förtryck? Att Islam HEDRAR mamman…


Om du ser din fader som slav och köper tillbaka honom och gör honom fri så har du återgett hans faderskap (betalat) honom. Men din mamma kan du aldrig återge.


En man kom till omar ibn khattab (den andra kalifen) och sade’’ jag har burit min mamma på ryggen runt hela vallfärden, har jag ”betalat” tillbaka min mamma? Då svarade Omar, ’’ Du har inte ens givit tillbaka en tår som fallig från hennes öga när hon födde dig.  


 FÖRTRYCKER ISLAM KVINNAN? Vad tycker ni om detta dela med era tankar kring ämnet.

/Munira Ali

SKRIVET: 2010-10-22, kl 19:19:54 | PUBLICERAT I: Sirads Kategori

The media is hard on Islam but we are still standing!


Ända sedan 11 september, har muslimer och islam blivit ett ämne som brett omfattas av västerländska medier. Även om mycket av denna teckning varit felaktiga, partisk och full av anti-islamiska meddelanden har det funnits en ständigt ökande antal där många har konverterat till Islam. Inom de senaste åren har siffrorna ökat och allt fler västerlänningar accepterar Islam, det har ökat med hela 235 %. Av dessa människor som har konventerat är 80 % av de kvinnor, trots det felaktiga budskapet om att Islam förtrycker kvinnor så ökar siffrorna.

Har du någonsin frågat dig själv varför över 20.000 kvinnor konverterar till islam varje år i Amerika, om den islamiska tron verkligen förtrycker kvinnor och förnekar dem rättigheter? Har du någonsin funderat över huruvida den information du får från media är faktiskt tillförlitlig och korrekt?

Att median försöker få Islam se ut som en dålig religion så har det lite med "Islamofobi" att göra. Att vissa människor är rädda för att allt fler individer ska konventera till Islam, och om några enstaka år så kommer Islam bli den dominerande religionen, och för att stoppa detta så hittar man på en massa lögner som inte stämmer.

Varför tror Du att median försöker framhäva en dålig bild av Islam?

 

 

 

Frid vare med er/ Sirad Ibrahim

SKRIVET: 2010-10-19, kl 19:01:03 | PUBLICERAT I: Aishas kategori

Ask Baba Ali - That is not Hijab

Hej kära läsare,

Vi har inte kunnat blogg på sistone eftersom att vi ha haft mycket plugg, men vi är snart back on track. Så därför tänkte jag bjuda på ett roligt och seriöst klipp som handlar om slöjan:

ENJOY!!!



 // Aisha

SKRIVET: 2010-10-18, kl 23:50:26 | PUBLICERAT I: Allmänt

En hadith ( det som har blivit sagd av Profeten Muhamed )

Profeten Muhammad (saw)sade:
"Den bäste av de troende är den som uppför sig bäst och den som är vänligast mot sin fru"



/hawa

SKRIVET: 2010-10-14, kl 16:55:54 | PUBLICERAT I: Sirads Kategori

Veckans fråga! :D


Salamu Aleykum - Meaning frid vare med er!

Nu är det dags för veckans fråga igen, där vi vill att ni läsare ska kunna besvara de frågor vi skriver på bloggen för att kunna se hur andra människor tänker bortsett från oss själva

Veckans fråga lyder.....

Tycker ni att det finns en gräns mellan hur mycket man får täcka sig och delvis vem som bestämmer ifall det är rätt eller fel?



Frid vare med er! Sirad Ibrahim

SKRIVET: 2010-10-14, kl 11:10:09 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lystring!

Vi har märkt att det är många läsare som kommenterar våra inlägg och de skriver aldrig vad de heter. Kan ni, läsare, inte skriva era namn eller åtminstone någonting så att vi vet vem det är som kommenterar.

Tack!

SKRIVET: 2010-10-13, kl 18:58:30 | PUBLICERAT I: Sirads Kategori

Ask a muslim women!

Islam idag!

Numera känns det för mig som " the words are speaking louder than the action" Men jag tycker det borde vara helt tvärtom. Folk borde istället ta lärdom av faktan och inte median. Att tro på allt median har och säga om oss muslimer och hur vår egen religion förtrycker en och någon annan. De borde istället ta insiativet att faktiskt gå och läsa på lite om Islam och kolla om det verkligen stämmer med det Median har framhävt.

Till de som tror på att Islam förtrycker kvinnan kan istället fråga en muslimsk kvinna ifall hon verkligen är förtryckt eller blivit tvingad! Här nedan kan ni se muslimska kvinnor som berättar deras story om varför de valde att klä sig på ett visst sätt.


"The west say I'm oppressed for how I dress, But I know I've been blessed for not being stressed- The veil is my test and not how i impress. Desire to impress is how they live in west. My brightness is in my heart where it rest, My figure is not a showcase to cause breathlessness, But my cautiousness to pass the test."



Frid vare med er.// Sirad Ibrahim


SKRIVET: 2010-10-12, kl 21:56:30 | PUBLICERAT I: Allmänt

Varför ser man bara Islam och inte andra Religioner?

Frid, vare med er

Titta på detta klipp och se hur dem olika Religionerna behandlar kvinnor. Varför har Islam blivit den religion som kränker kvinnor när det både finns kränkta kvinnor i Kristendomen och Judendomen? Är man rädd för Islam och försöker gömma den rädslan genom att ta upp att den Muslimska kvinnan är förtryckt? Vad tycker ni om detta? Lämna era synpunkter kring ämnet.


http://svtplay.se/v/2169108/korrespondenterna/del_4_av_10__konsapartheid?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2181160/sb,p103501,1,f,-1
 

God Kväll, Munira Ali

SKRIVET: 2010-10-12, kl 15:36:46 | PUBLICERAT I: Sirads Kategori

The kind of world we are living in!


Statistik i Canada:

* I Kanada misshandlas kvinnan sexuellt var 6 minuter,
* 1 av 3 kvinnor i Kanada kommer att uppleva sexuellt våld någon gång i sitt liv,
* 1 av 4 kvinnor riskerar våldtäkt eller våldtäktsförsök under sin livstid,
* 1 av 8 kvinnor kommer att uppleva sexuella övergrepp medan de går på college eller universitet, och
* En undersökning fann 60% av kanadensiska universitet män att de skulle begå sexuella övergrepp om de var säkra på att de inte skulle bli tagna på bar gärning.

Det behövs verkligen förändringar!

Något är fundamentalt fel i det samhälle vi lever i. En radikal förändring i samhällets livsstil och kultur är absolut nödvändigt.
En kultur av blygsamhet behövs verkligen, blygsamhet i klädsel, i tal, och i uppförande från både män och kvinnor. Annars kommer den grymma statistiken bli ännu värre dag efter dag och tyvärr är det kvinnor ensamma kommer att betala priset. Men egentligen lider vi alla. Därför har ett samhälle som Frankrike börjat fördriva unga kvinnor från skolor på grund av deras klädsel - som i slutändan kommer att skada sig själva.


Men vem är det egentligen som skadar sig själv? En kvinna som har valt att täcka sig eller en kvinna som inte har valt att täcka sig? Det är bevisat att betydligt fler kvinnor som visar mycket av sig själva drabbas mer än andra kvinnor som inte visar lika mycket - Så vem är det egentligen som skadar sig själv?


Vilket är mer skyddande av kvinnor, Koranens strikta attityd eller Bibelns slappa attityd?


Frid vare med er! Sirad Ibrahim

SKRIVET: 2010-10-11, kl 23:58:31 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sverige och Slöjan

Frid, vare med er.

Sverige är ett mångkulturellt samhälle med människor ifrån olika kulturer och religioner. Med detta ska det svenska samhället integreras och man skall respektera varandras tro och tänkande.

- Men existerar religionsfriheten i dagens samhälle, eller har det bara blivit en lag som ingen följer? Ingen verkar bry sig som den utan börja sätta begränsningar för den som framhäver sin Religion,. Islam har idag blivit den stora propaganda frågan i dagens samhälle. Är det då slöjan man är rädd av eller är det Islam och försöker hitta andra vägar att uppnå sitt syfte?

Sverige har sedan 1951 religionsfrihet. Det innebär att vi lever i ett land där människor har rätt att utöva en religion och rätt att avstå från att göra det.

 

Många kvinnor väljer att bära slöja för att det är en symbol som är personlig förknippning med deras tro, tradition och identitet i stort – något som gör att de känner sig trygga i sin vardag och trygga i sin tro. Staten har ingen rätt att slita bort människors identitet. Ett förbud skapar ett utanförskap som hindrar muslimska kvinnor från att få jobb och göra karriär. Ett förbud innebär alltså att vi förtrycker dem som vi säger oss vilja hjälpa.

Vi har sett hur våra grannländer drabbats, vill vi genom gå samma rutin eller ska vi sätta stopp för detta och verkligen visa vad vi går för? Diskutera och ge din synpunkt kring detta ämne.

 

God Kväll,  Munira Ali

SKRIVET: 2010-10-11, kl 20:50:35 | PUBLICERAT I: Allmänt

Uppdrag granskning - Svart polyester

Frid vare med er.
Jag tänkte bara lägga upp en länk till en riktigt bra avsnitt av "Uppdrag granskning" som handlar om den heltäckande slöjan. Hoppas att ni gillar den och ge gärna feedback på den :)
God kväll, Aisha

SKRIVET: 2010-10-11, kl 12:08:10 | PUBLICERAT I: Videoklipp

But the purpose of the niqab and the hijab is...

SKRIVET: 2010-10-09, kl 23:02:04 | PUBLICERAT I: Allmänt

Slöjan/Hijab - Del 2

God kväll, Frid vare med er,

I det förra inlägget skrev vi om slöjan enligt Islam och vad Koranen säger om detta. Människor tolkar Koranens budskap på olika sätt, och det har vi märkt genom att vi har sett och läst att människor är o ens om vad Slöjan/Hijab nu är.

Men det vi också skall veta är att det inte bara står i Koranen att kvinnan ska bära Slöjan. Detta står också i Bibeln som St. Paulu´s instruerar:

Första Korintierbrevet 11:5-6: "Men en kvinna drar skam över sitt huvud om hon ber eller profeterar barhuvad. Det är samma sak som om hon hade rakat av sig håret, för om en kvinna uppträder barhuvad kan hon lika gärna ha håret avklippt. Men när det nu är en skam för kvinnan att klippa eller att raka av håret måste hon ha någon huvudbonad''

Detta är nu något som både står i Bibeln och i Koranen, men det är inte många Kristna som tolkar detta på olika sätt. Kristendomen är den största Världsreligionen men det finns inga exakta siffror som antyder hur många troende Kristna i världen det finns.

Min fråga till er är nu, Bara för att den Muslimska kvinnan tar till sig det som står i Koranen och den Kristna kvinnan inte gör det, Varför ska hon då bli ''offret''? Hon följer sin religion som vilken annan människa, vissa följer Religionen och vissa gör inte det. Om det nu är vissa kvinnor som är förtryckta som ska man väl inte skylla på Religionen?
Gud vill vägleda dig genom sina ord, inte missleda dig. Människan tolkar på olika sätt.

Här nedan kan ni se en Youtube klipp om slöjan.



God kväll, Munira Ali

SKRIVET: 2010-10-09, kl 14:58:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

Slöjan/Hijab - Del 1

God dag, frid vare med er,

Jag tänkte berätta lite om vad slöjan/hijab är, om det är obligatoriskt att bära den eller inte.
Till att börja med så är slöjan en förklaring av vår tro och det är en av de viktigaste punkterna för det islamiska sociala systemet. Idag konverterar fler och fler människor, de flesta tjejer/kvinnor väljer då att bära slöjan för att det är en skyldighet att bära den. Men på sistone så har slöjan blivit ett väldigt omdebatterat ämne som uppehåller många politiker, ministrar, presidenter och även kungar. Runt om i världen diskuteras det ifall man ska införa slöjförbud eller inte. Européerna har nått långt med sina idéer dvs. slöjförbudet. Det finns ett antal verser i Koranen som pratar om att kvinnan ska täcka sina behag. Här är en av verserna:



[24:31] Och säg till de troende kvinnorna att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet och inte visa mera av sina behag än vad som [anständigtvis] kan vara synligt; låt dem därför fästa slöjan så att den täcker barmen...]

Många lärda tolkar ordet "behag" på olika sätt, men alla är överens om att man ska täcka håret. Det finns också en hadith som betonar att tjejer/kvinnor ska täcka sig:

"When a young girl begins to menstruate, it is not correct that anything should be seen of her except her face and hands up to the wrist.” (Hadith Reported by Abu Dawud)

Detta är bara några exempel på hur viktigt det är att den muslimska tjejen/kvinnan ska täcka sig. Dessa verser skulle visa männen att kvinnor inte är något objekt eller nöje. Kvinnor ska behandlas som intellektuella människor, betraktas med heder, värdighet och respekt. Kvinnans ställning var alltid ifrågasatt till den punkt att de längre inte ansågs som medborgare, men mäns egendom. MEN vi ser idag att för 1400 år sedan ändrade Islam kvinnas ställning som aldrig tidigare skådats i samhället.

// Aisha Abdisalam





SKRIVET: 2010-10-04, kl 20:36:43 | PUBLICERAT I: Allmänt

Funderingar kring Veckans Fråga

Frid vara med er, kära läsare

Som ni kanske läst så lyder veckans fråga Varför tror du att länder som t.ex. Frankrike förbjuder slöjan/hijab?

- Detta är något som just nu inte drabbar oss men sakta men säkert kommer det upp till Sverige och resten av världen. Även om vi här i Sverige inte drabbats så har våra Muslimska Systrar som bor i dessa länder drabbats. Vi bor i ett demokratiskt samhälle, dvs. hela Europa också, med demokrati menas människors lika värde och rättigheter. Vi har olika rättigheter så länge det inte kränker någon, men att klä sig på ett visst sätt är för mig inte kränkande. Även om jag är slöjbärande tycker jag inte det är kränkande om det är människor som går runt halvnakna på gatan, varför ska det vara fel att vara täckande då?'


Det andra som jag tycker är jobbigt är att det olika Muslimska länderna har olika åsikter kring detta beskaffade.

- ''Al-Azhar-moskén är emot bruket av niqab i Egypten, och har förbjudit den på föreläsningar där enbart kvinnor deltar. De flesta kvinnor i Egypten bär bara hijab, en slöja som täcker håret och halsen''.

-'' Den andra sidan av detta som är emot avskaffande av Niqab är Indonesien.'' Det högsta islamiska rådet i Indonesien, världens mest folkrika muslimska land, anser att heltäckande slöjor är en del av kulturen och tron och ifrågasätter vilket hot det franska parlamentet uppfattar i detta.''

(Dagensnyheter.se)

 

Detta är dock väldigt förvirrande att även det Muslimska staterna är oense om detta. Vad tycker ni? Är det fel eller är det rätt?

God Kväll, Munira Ali

SKRIVET: 2010-10-03, kl 20:13:21 | PUBLICERAT I: Frågor och funderingar

Veckans fråga:

Frid vare med er, kära läsare.
Jag har tänkt på att starta en ny tråd som heter "Frågor och funderingar". Varje vecka kommer vi att lägga upp en fråga som berör vårt ämne, så vi hoppas på att vi får respons på frågorna och på så sätt kan vi samarbete och utveckla vårt arbete.
Veckans fråga lyder så här: Varför tror du att länder som t.ex. Frankrike förbjuder slöjan/hijab?

God kväll, Aisha Abdisalam.
Flippinthecoin -

SKRIVET: 2010-10-31, kl 00:15:21 | PUBLICERAT I: Allmänt

P.O.W (Poor Oppressed Woman)

Frid vare med er,

Surfade omkring lite och kom till en sida (www.IslamicPoetry.org) läste lite och så kom jag till en dikt som Sama Wareh en muslimsk kvinna från Amerikan har skrivit. Gillade den väldigt mycket och ville dela med mig den till alla kära läsare, Den är lite lång men har ett gott syfte. Hoppas ni gillar den!

Hello oppressed,
With that scarf around your head,
That you surely must dread,
Aren't you hot?
Can't you see it's sunny,
Aren't your ears cold,
They try to be funny,
But some seriously suggest,
That I am oppressed,
Because I can't flaunt what I got,
And they look at the way that I'm dressed,
All covered up,
From head to toe,
How am I to attract the men,
Without a little show?
So I tell them,
I'm oppressed,
Because men can't see past the fabric?
They are stuck with a conversation
And a brain to pick,
I flaunt,
Yes I do,
My personality is what I flaunt,
I swear, it's true,
I aint no object
In men's desire,
Nor am I a curve size,
Because I have attire,
And they tell me,
Well, you were forced,
Obviously,
Your dad had a belt,
And so you agreed,
No, it was my choice,
I did agree,
In fact,
After I did cover up,
Men stopped checking out my behind,
And started looking at who I am on the inside,
And after I did,
Respect came my way,
Heads didn't turn lolling as I passed men's way,
But I guess some like that attention,
And women,
This isn't a stab at you,
I'm just expressing my point of view,
After dealing with stereotypes of what people tell me I am,
I can even see it in their eyes,
Like my attire should be banned,
And especially older women,
Look at me with pity,
Poor child, I wish I could help her and show her the way,
Cause according to Fox tv, they've gone astray,
Poor abused women, dressed in black,
Can't those mean men cut them a little slack?
But to their surprise,
I choose to wear it,
To me its freedom,
Freedom from fashion implications,
Telling you how to talk, dress and look,
Advertising the new trend,
To get you on the hook,
Of being what the fashion industry can make money off of,
I wear what I want and dress to impress,
Myself and God,
And nobody else,
I wear pants and I wear skirts,
I wear socks and long shirts,
And if my name callers aren't happen with that,
Then come and liberate me,
Which in now a day's terms,
Means kill me.


/Munira Ali

SKRIVET: 2010-10-29, kl 10:49:09 | PUBLICERAT I: Aishas kategori

A protection from this Dunya, yet a bond to the Hereafter and Allah

God morgon och frid vare med er.

Jag har tänkt så mycket på vad jag ska skriva om i detta inlägg, men det känns som att jag är helt tom i hjärnan just nu. Kanske för att att min hjärna inte har startats ännu, men anyways.
Tjejerna (Munira, Sirad och Hawa) gör ett underbart jobba och de försöker uppdatera bloggen, så den inte är "torr" hela tiden. MashAllah tjejer!

Vår blogg går ut på att skriva om slöjan och Västvärlden, hur Islam och omvärlden ser på det. Jag har märkt under vårt "bloggande" att vi inte riktigt har tagit upp vad slöjan symboliserar för den muslimska tjejen. Så jag tog initiativet och frågade några muslimska slöjbärande tjejer om vad slöjan betyder för de. En av tjejerna sa
"A protection from this Dunya, yet a bond to the Hereafter and Allah"

Jag har aldrig hört en bättre betydelse än denna. Ett skydd från detta liv och ett band till livet efter detta och Gud.
Den här tjejen har valt att bära slöjan, som är en order från Allah, och stå fast vid det. Många tjejer är idag lite "lost" och de vet inte riktigt vad slöjan symboliserar. De tar på sig slöjan t.ex. När de ska till moskén, under Ramadan eller när de ska på släktträffar.
Efter det så är slöjan borta som om den aldrig har existerat hos de. Slöjan är inte något du tar på dig för stunden, utan något som ska följa dig livet ut. Om man överhuvudtaget ska ta på sig slöjan, då ska man göra det helhjärtat. Vara 110 % säker på det man gör. Det irriterar mig att vissa tjejer har dubbelmoral dvs. att de går hemifrån med slöjan på och tar av sig den när du går ut ifrån porten. Vem är det de egentligen lurar? Sig själva, deras föräldrar eller Gud?

Det får ni fundera vidare på tills nästa gång jag skriver ett inlägg. Tack för mig ;)




my_hijab_and_choice_by_Zainab_by_ZainabImen.jpg image UmmSaleem





/ Aisha 

SKRIVET: 2010-10-27, kl 23:47:05 | PUBLICERAT I: Allmänt

Det Median Inte Förstår...

Frid vare med er,

Över 100,000 människor i Amerika konverterar till Islam varje år Var av vart fjärde är en kvinna. 70 procent av världens konvertit är kvinnor. Hur kommer det sig att Islam är den religion som förtrycker kvinnor när vart fjärde konvertit i Amerika är en Kvinna? Tror ni verkligen dessa kvinnor konverterar till en religion där man kränker och förnedrar kvinnor? Tror ni kvinnor kommer till en religion och säger kränk mig, Vi gillar den religion som inte ger oss några rättigheter? Vi vill gifta oss med män som inte har respekt för mig?  

Varför skulle en icke Muslim acceptera en religion som Islam om den förtrycker kvinnor? Dessa kvinnor är inte kvinnor som inte har någon utbildning, någon självrespekt utan dessa kvinnor är högutbildade kvinnor som haft en bra uppfostran men sett Islam som det rätta. Skulle inte tro att dessa kvinnor vill sjunkna till en längre nivå utan vill att de ska uppnå ett högre stadium i deras liv genom att acceptera Islam och bli Muslim.

Efter den 11 september 2001 har Islam vart den mest inflytande religionen i Världen. Den median inte riktigt förstått är att människor blir dragna till det man pratar mycket om, Islam var en religion som människan kände till men efter 11 september VISSTE ALLA VAD ISLAM VAR- Kvinnoförtryckande, Terrorister, självmordsbombare var den ideal bilden människan hade fått i huvudet. Men så var det kvinnor och män som var smartare än detta, dem förstod att världens näst största religion inte kunde vara en religion med bara Terrorister, självmordsbombare och kvinnoförtryckare. Dessa människor har förståt att det måste finnas ett grund och botten för detta, dem insåg att median försöker förvränga bilden av Islam och Muslimer världen över och att det inte riktigt är som det sägs. Dem sökte sig fram och det visade sig att Islam inte är det som sägs, självklart finns det några ”knäppgökar” men finns det i varje religion, Därför skall inte Islam dömmas för något någon människa har gjort! Islam är en Religion man ska följa liksom en karta, Islam är inte en missledning utan en Vägledning och bara för att det finns människor som bryter lagen skall Islam inte skuldsättas!

Som man säger - ''Never judge a book by its cover!''

God kväll/Munira Ali

SKRIVET: 2010-10-27, kl 02:12:05 | PUBLICERAT I: Allmänt

Respekt för muslimska kvinnor





"Imam Kadhim(A) återberättade från sina fäder som i sin tur återberättade från den heliga Profeten(S) att han(S) har sagt: ”Ju mer tro en man har desto mer respekt har han för kvinnor.”


"I Islam har kvinnor rättigheter. Rättigheter som en del av kvinnorna här i västvärlden inte hade tills för inte så länge sedan. Även i länder i mellanöstern, som är s.k. islamiska länder, försöker regeringarna snedvrida och till och med förakta dessa lagar, som enligt sann islamisk lag bekräftar att en kvinna alltid har haft rätt till utbildning, arv, att tjäna pengar och behålla den, att äga egendom, och ingå kontrakt. Inom Islam påverkas inte kvinnans rättsliga ställning, hennes värdighet, eller ens hennes namn när hon ingår ett äktenskap. Och hon har rätt till ersättning precis som en människa. Om vi blickar tillbaka i historien kan vi se att kvinnan inte hade många av dessa rättigheter här i västvärlden förrän under det senaste århundradet. Som exempel kan vi nämna att i USA kunde inte kvinnor rösta förrän omkring 1920, eller i England hade inte kvinnor rätt att äga egendom förrän drygt ett hundra år sedan, år 1850. De fick även under 1857 rätt till skilsmässa. Däremot har Islam tillåtit allt detta sedan 1400 år tillbaka. Trots det kallas det gammaldags och förtryckande? "



/Hawa



SKRIVET: 2010-10-24, kl 20:00:33 | PUBLICERAT I: Aishas kategori

Sister, you´re a diamond

Frid vare med er.

Jag lyssnade på en föreläsning med en lärd man från Australien som heter Samir Abu Hamza. Den där föreläsningen handlade om kvinnan i Islam och några av de många rättigheter som Islam ger henne. Allt det där som man hör från människor, att Islam förtrycker kvinnan och att kvinnan är mannens objekt. Hon har ingen talan alls, men jag har tröttnat på det där skit snacket.
Profeten Muhammed (Frid vare över honom) sade: "The dunya is joy and the best joy in the dunya is righteous women".

Föreläsaren tog upp en sak som fick mig att tänka om vad som är viktigt i detta liv. Han sa att efter den 11:e september så bestämde sig en 11-årig tjej att ta på sig slöjan. Hennes föräldrar blev då väldigt arg på henne och sa att alla skulle reta henne och säga att hon är en terrorist. Men den här 11-åringen stod fast vid sin tro och sa att hon inte skulle vara sina föräldrars slav, göra allt hennes föräldrar säger, utan Allahs tjänare.
En 11-åring, MashAllah. Oavsett vad samhället säger om muslimska tjejer och deras slöja, så är det Gud som vet bäst. Han vet ifall de är förtryckta eller inte, om de har blivit tvingade till slöjan eller inte.
Slöjan är ett skydd från denna värld. Slöjan är en status, en identitet. Slöjan är ALLT!
Så till alla tjejer som bär slöja, tjejer ni är guldvärda.


// Aisha :)

SKRIVET: 2010-10-24, kl 02:29:36 | PUBLICERAT I: Allmänt

Veckans Fråga =)

Frid, vare med er

Nu är det dags för veckans fråga igen, där vi vill att ni läsare ska kunna besvara de frågor vi skriver på bloggen för att kunna se hur andra människor tänker bortsett från oss själva.

Vekans fråga lyder:

Vem anser ni är förtryckt i vårt samhälle? Kvinnan som underkastar sig till sin skapare eller kvinnan som för varje dag som går tar bort ett plagg för att få status i samhället och tjäna pengar som bränns upp snabbare än hon tjänade dem?

/Munira Ali

SKRIVET: 2010-10-22, kl 21:07:15 | PUBLICERAT I: Allmänt

Does Islam Oppress The Woman?

Vilket land, vilken religion, vilken ideologi är det som egentligen förtycker kvinnor?  Det är viktigt att förstå vad som egentligen menas men förtryck.? Förtyck är något som alla hatar. Gud säger ''Den som förtrycker en kvinna är en skamlös och oanständig person! Han är långt ifrån Guds välsignelse!'' Det är en plikt för Muslimer att kämpa emot förtryck. Islam tolerar inte FÖRTRYCK!


Förnekar Islam kvinnors rättigheter?
  Islam är religion som påpekar människans rättigheter, rättigheter som dem har rätt att ha. Hur ska Islam förtrycka kvinnan, när är Allah skapat Islam och Allah har skapat kvinnan. Gud känner oss mer än vad vi känner oss själva. Vad vi hittar i Islam är ett oss exempel om hur kvinnor och mäns rättigheter. Väst världen har experimenterat med mänskligheten dem senaste 60 åren, ideologin som säger att kvinnor och män är likadana.  Vad är dina rättigheter och vad är din miljö? Killar gillar att leka med bilar och vapen, tjejer gillar rosa och gillar att leka med dockor det är vår natur. Vi är alltså olika!


-  Det har gjorts en undersökning som pågått i ungefär 40 år där unga barn blivit ifråntagna från deras föräldrar för att se om flickigt och pojkigt existerar, det visades att tjejer leker med dockor och smink osv. och pojkar med vapen och bilar utan att någon sagt åt dem att göra det.  Det är bevisat att barn har inställningen på vad som är ”flickigt” och vad som är ’’pojkigt’’  sker från den dag dem öppnat deras ögon. 


Det bevisat att flickor och pojkar är OLIKA från en tidig ålder i vår utveckling.  Men fortfarande så  säger  vi till varandra att män och kvinnor är likadana och att dem skall kunna göra exakt likadant.

Så om vi nu skall vara uppriktiga så handlar detta inte om kvinnor som är förtryckta eller att kvinnor är lägre än män utan det stora problemet handlar om ’’Landets ekonomi’’. Om man låter hälften av ett lands befolkning sitta hemma och inte dra in pengar så har landet inte använt landets fullkomliga ekonomi. Om vi nu säger att det är kvinnorna som sitter hemma och inte jobbar så är det männen som jobbar och männen som spenderar pengarna, då är det något som fattas i samhället. Men om både kvinnor och män arbetar så är det fler människor som köper och landets ekonomi kommer då öka.


Det riktiga svaret på vem som förtrycker kvinnan är väst världen.  Kvinnans så kallade ”natur” är att hon skall få vara en mamma, hennes tanke sätt hennes moderskap allt är tecken på ’’Modernas natur’’. Det är modern som bär på barnet, ammar barnet allt detta hänger ihop för kvinnan. Detta är något Kvinnan föds med och inte kan ändra!


Kvinnor och män är olika, det säger vetenskapen, det visas aktivt i vår vardags liv, och Allah påminner oss.


Det är tydligen kvinna som tar hand om sitt hus och sina barn som visar dem all kärlek i världen som är förtryckt. Men ju mer dessa modeller, filmstjärnor tar av sig kläderna ju mer blir dem hedrade.  Men detta skapar ett problem, när mammorna är ute och jobbar framhäver sina karriärer så blir barnen inte omhändertagna och får inte den kärlek dem behöver, det är då dem dras till gäng. Dessa barn/ungdomar får inte den uppmärksamhet dem behöver hemma och försöker då hitta den uppmärksamheten bland gäng som då skapar problem i våra samhällen.


Sen så skyller man på att Islam är hotet för mänskligheten och det är Islam som är förtryckare.  Skulle kvinnan få vara kvinnan som Gud skapat henne till skulle detta inte ske.  


Allah nämner i koranen ett flertal gånger om kvinnan och hennes rättigheter, Profeten Muhammed (Guds frid vara
över honom) nämner ett flertal gånger i Haditherna 

1. The Prophet Muhammad said, may Allah's peace and blessings be upon him: Your Heaven lies under the feet of your mother (Ahmad, Nasai).


2. A man came to the Prophet and said, ‘O Messenger of God! Who among the people is the most worthy of my good companionship? The Prophet said: Your mother. The man said, ‘Then who?' The Prophet said: Then your mother. The man further asked, ‘Then who?' The Prophet said: Then your mother. The man asked again, ‘Then who?' The Prophet said: Then your father. (Bukhari, Muslim).


Allah säger i Koranen att man aldrig kan återge vad ens mamma givit en, det är inte bara i koranen detta sägs utan detta är en självklarhet. Mamman som burit dig i hennes mage för 9-månader, mamma som amamt dig mamman som hade sömnlösa kvällar. Är det detta som kallas förtryck? Att Islam HEDRAR mamman…


Om du ser din fader som slav och köper tillbaka honom och gör honom fri så har du återgett hans faderskap (betalat) honom. Men din mamma kan du aldrig återge.


En man kom till omar ibn khattab (den andra kalifen) och sade’’ jag har burit min mamma på ryggen runt hela vallfärden, har jag ”betalat” tillbaka min mamma? Då svarade Omar, ’’ Du har inte ens givit tillbaka en tår som fallig från hennes öga när hon födde dig.  


 FÖRTRYCKER ISLAM KVINNAN? Vad tycker ni om detta dela med era tankar kring ämnet.

/Munira Ali

SKRIVET: 2010-10-22, kl 19:19:54 | PUBLICERAT I: Sirads Kategori

The media is hard on Islam but we are still standing!


Ända sedan 11 september, har muslimer och islam blivit ett ämne som brett omfattas av västerländska medier. Även om mycket av denna teckning varit felaktiga, partisk och full av anti-islamiska meddelanden har det funnits en ständigt ökande antal där många har konverterat till Islam. Inom de senaste åren har siffrorna ökat och allt fler västerlänningar accepterar Islam, det har ökat med hela 235 %. Av dessa människor som har konventerat är 80 % av de kvinnor, trots det felaktiga budskapet om att Islam förtrycker kvinnor så ökar siffrorna.

Har du någonsin frågat dig själv varför över 20.000 kvinnor konverterar till islam varje år i Amerika, om den islamiska tron verkligen förtrycker kvinnor och förnekar dem rättigheter? Har du någonsin funderat över huruvida den information du får från media är faktiskt tillförlitlig och korrekt?

Att median försöker få Islam se ut som en dålig religion så har det lite med "Islamofobi" att göra. Att vissa människor är rädda för att allt fler individer ska konventera till Islam, och om några enstaka år så kommer Islam bli den dominerande religionen, och för att stoppa detta så hittar man på en massa lögner som inte stämmer.

Varför tror Du att median försöker framhäva en dålig bild av Islam?

 

 

 

Frid vare med er/ Sirad Ibrahim

SKRIVET: 2010-10-19, kl 19:01:03 | PUBLICERAT I: Aishas kategori

Ask Baba Ali - That is not Hijab

Hej kära läsare,

Vi har inte kunnat blogg på sistone eftersom att vi ha haft mycket plugg, men vi är snart back on track. Så därför tänkte jag bjuda på ett roligt och seriöst klipp som handlar om slöjan:

ENJOY!!!



 // Aisha

SKRIVET: 2010-10-18, kl 23:50:26 | PUBLICERAT I: Allmänt

En hadith ( det som har blivit sagd av Profeten Muhamed )

Profeten Muhammad (saw)sade:
"Den bäste av de troende är den som uppför sig bäst och den som är vänligast mot sin fru"



/hawa

SKRIVET: 2010-10-14, kl 16:55:54 | PUBLICERAT I: Sirads Kategori

Veckans fråga! :D


Salamu Aleykum - Meaning frid vare med er!

Nu är det dags för veckans fråga igen, där vi vill att ni läsare ska kunna besvara de frågor vi skriver på bloggen för att kunna se hur andra människor tänker bortsett från oss själva

Veckans fråga lyder.....

Tycker ni att det finns en gräns mellan hur mycket man får täcka sig och delvis vem som bestämmer ifall det är rätt eller fel?



Frid vare med er! Sirad Ibrahim

SKRIVET: 2010-10-14, kl 11:10:09 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lystring!

Vi har märkt att det är många läsare som kommenterar våra inlägg och de skriver aldrig vad de heter. Kan ni, läsare, inte skriva era namn eller åtminstone någonting så att vi vet vem det är som kommenterar.

Tack!

SKRIVET: 2010-10-13, kl 18:58:30 | PUBLICERAT I: Sirads Kategori

Ask a muslim women!

Islam idag!

Numera känns det för mig som " the words are speaking louder than the action" Men jag tycker det borde vara helt tvärtom. Folk borde istället ta lärdom av faktan och inte median. Att tro på allt median har och säga om oss muslimer och hur vår egen religion förtrycker en och någon annan. De borde istället ta insiativet att faktiskt gå och läsa på lite om Islam och kolla om det verkligen stämmer med det Median har framhävt.

Till de som tror på att Islam förtrycker kvinnan kan istället fråga en muslimsk kvinna ifall hon verkligen är förtryckt eller blivit tvingad! Här nedan kan ni se muslimska kvinnor som berättar deras story om varför de valde att klä sig på ett visst sätt.


"The west say I'm oppressed for how I dress, But I know I've been blessed for not being stressed- The veil is my test and not how i impress. Desire to impress is how they live in west. My brightness is in my heart where it rest, My figure is not a showcase to cause breathlessness, But my cautiousness to pass the test."



Frid vare med er.// Sirad Ibrahim


SKRIVET: 2010-10-12, kl 21:56:30 | PUBLICERAT I: Allmänt

Varför ser man bara Islam och inte andra Religioner?

Frid, vare med er

Titta på detta klipp och se hur dem olika Religionerna behandlar kvinnor. Varför har Islam blivit den religion som kränker kvinnor när det både finns kränkta kvinnor i Kristendomen och Judendomen? Är man rädd för Islam och försöker gömma den rädslan genom att ta upp att den Muslimska kvinnan är förtryckt? Vad tycker ni om detta? Lämna era synpunkter kring ämnet.


http://svtplay.se/v/2169108/korrespondenterna/del_4_av_10__konsapartheid?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2181160/sb,p103501,1,f,-1
 

God Kväll, Munira Ali

SKRIVET: 2010-10-12, kl 15:36:46 | PUBLICERAT I: Sirads Kategori

The kind of world we are living in!


Statistik i Canada:

* I Kanada misshandlas kvinnan sexuellt var 6 minuter,
* 1 av 3 kvinnor i Kanada kommer att uppleva sexuellt våld någon gång i sitt liv,
* 1 av 4 kvinnor riskerar våldtäkt eller våldtäktsförsök under sin livstid,
* 1 av 8 kvinnor kommer att uppleva sexuella övergrepp medan de går på college eller universitet, och
* En undersökning fann 60% av kanadensiska universitet män att de skulle begå sexuella övergrepp om de var säkra på att de inte skulle bli tagna på bar gärning.

Det behövs verkligen förändringar!

Något är fundamentalt fel i det samhälle vi lever i. En radikal förändring i samhällets livsstil och kultur är absolut nödvändigt.
En kultur av blygsamhet behövs verkligen, blygsamhet i klädsel, i tal, och i uppförande från både män och kvinnor. Annars kommer den grymma statistiken bli ännu värre dag efter dag och tyvärr är det kvinnor ensamma kommer att betala priset. Men egentligen lider vi alla. Därför har ett samhälle som Frankrike börjat fördriva unga kvinnor från skolor på grund av deras klädsel - som i slutändan kommer att skada sig själva.


Men vem är det egentligen som skadar sig själv? En kvinna som har valt att täcka sig eller en kvinna som inte har valt att täcka sig? Det är bevisat att betydligt fler kvinnor som visar mycket av sig själva drabbas mer än andra kvinnor som inte visar lika mycket - Så vem är det egentligen som skadar sig själv?


Vilket är mer skyddande av kvinnor, Koranens strikta attityd eller Bibelns slappa attityd?


Frid vare med er! Sirad Ibrahim

SKRIVET: 2010-10-11, kl 23:58:31 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sverige och Slöjan

Frid, vare med er.

Sverige är ett mångkulturellt samhälle med människor ifrån olika kulturer och religioner. Med detta ska det svenska samhället integreras och man skall respektera varandras tro och tänkande.

- Men existerar religionsfriheten i dagens samhälle, eller har det bara blivit en lag som ingen följer? Ingen verkar bry sig som den utan börja sätta begränsningar för den som framhäver sin Religion,. Islam har idag blivit den stora propaganda frågan i dagens samhälle. Är det då slöjan man är rädd av eller är det Islam och försöker hitta andra vägar att uppnå sitt syfte?

Sverige har sedan 1951 religionsfrihet. Det innebär att vi lever i ett land där människor har rätt att utöva en religion och rätt att avstå från att göra det.

 

Många kvinnor väljer att bära slöja för att det är en symbol som är personlig förknippning med deras tro, tradition och identitet i stort – något som gör att de känner sig trygga i sin vardag och trygga i sin tro. Staten har ingen rätt att slita bort människors identitet. Ett förbud skapar ett utanförskap som hindrar muslimska kvinnor från att få jobb och göra karriär. Ett förbud innebär alltså att vi förtrycker dem som vi säger oss vilja hjälpa.

Vi har sett hur våra grannländer drabbats, vill vi genom gå samma rutin eller ska vi sätta stopp för detta och verkligen visa vad vi går för? Diskutera och ge din synpunkt kring detta ämne.

 

God Kväll,  Munira Ali

SKRIVET: 2010-10-11, kl 20:50:35 | PUBLICERAT I: Allmänt

Uppdrag granskning - Svart polyester

Frid vare med er.
Jag tänkte bara lägga upp en länk till en riktigt bra avsnitt av "Uppdrag granskning" som handlar om den heltäckande slöjan. Hoppas att ni gillar den och ge gärna feedback på den :)
God kväll, Aisha

SKRIVET: 2010-10-11, kl 12:08:10 | PUBLICERAT I: Videoklipp

But the purpose of the niqab and the hijab is...

SKRIVET: 2010-10-09, kl 23:02:04 | PUBLICERAT I: Allmänt

Slöjan/Hijab - Del 2

God kväll, Frid vare med er,

I det förra inlägget skrev vi om slöjan enligt Islam och vad Koranen säger om detta. Människor tolkar Koranens budskap på olika sätt, och det har vi märkt genom att vi har sett och läst att människor är o ens om vad Slöjan/Hijab nu är.

Men det vi också skall veta är att det inte bara står i Koranen att kvinnan ska bära Slöjan. Detta står också i Bibeln som St. Paulu´s instruerar:

Första Korintierbrevet 11:5-6: "Men en kvinna drar skam över sitt huvud om hon ber eller profeterar barhuvad. Det är samma sak som om hon hade rakat av sig håret, för om en kvinna uppträder barhuvad kan hon lika gärna ha håret avklippt. Men när det nu är en skam för kvinnan att klippa eller att raka av håret måste hon ha någon huvudbonad''

Detta är nu något som både står i Bibeln och i Koranen, men det är inte många Kristna som tolkar detta på olika sätt. Kristendomen är den största Världsreligionen men det finns inga exakta siffror som antyder hur många troende Kristna i världen det finns.

Min fråga till er är nu, Bara för att den Muslimska kvinnan tar till sig det som står i Koranen och den Kristna kvinnan inte gör det, Varför ska hon då bli ''offret''? Hon följer sin religion som vilken annan människa, vissa följer Religionen och vissa gör inte det. Om det nu är vissa kvinnor som är förtryckta som ska man väl inte skylla på Religionen?
Gud vill vägleda dig genom sina ord, inte missleda dig. Människan tolkar på olika sätt.

Här nedan kan ni se en Youtube klipp om slöjan.



God kväll, Munira Ali

SKRIVET: 2010-10-09, kl 14:58:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

Slöjan/Hijab - Del 1

God dag, frid vare med er,

Jag tänkte berätta lite om vad slöjan/hijab är, om det är obligatoriskt att bära den eller inte.
Till att börja med så är slöjan en förklaring av vår tro och det är en av de viktigaste punkterna för det islamiska sociala systemet. Idag konverterar fler och fler människor, de flesta tjejer/kvinnor väljer då att bära slöjan för att det är en skyldighet att bära den. Men på sistone så har slöjan blivit ett väldigt omdebatterat ämne som uppehåller många politiker, ministrar, presidenter och även kungar. Runt om i världen diskuteras det ifall man ska införa slöjförbud eller inte. Européerna har nått långt med sina idéer dvs. slöjförbudet. Det finns ett antal verser i Koranen som pratar om att kvinnan ska täcka sina behag. Här är en av verserna:



[24:31] Och säg till de troende kvinnorna att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet och inte visa mera av sina behag än vad som [anständigtvis] kan vara synligt; låt dem därför fästa slöjan så att den täcker barmen...]

Många lärda tolkar ordet "behag" på olika sätt, men alla är överens om att man ska täcka håret. Det finns också en hadith som betonar att tjejer/kvinnor ska täcka sig:

"When a young girl begins to menstruate, it is not correct that anything should be seen of her except her face and hands up to the wrist.” (Hadith Reported by Abu Dawud)

Detta är bara några exempel på hur viktigt det är att den muslimska tjejen/kvinnan ska täcka sig. Dessa verser skulle visa männen att kvinnor inte är något objekt eller nöje. Kvinnor ska behandlas som intellektuella människor, betraktas med heder, värdighet och respekt. Kvinnans ställning var alltid ifrågasatt till den punkt att de längre inte ansågs som medborgare, men mäns egendom. MEN vi ser idag att för 1400 år sedan ändrade Islam kvinnas ställning som aldrig tidigare skådats i samhället.

// Aisha Abdisalam





SKRIVET: 2010-10-04, kl 20:36:43 | PUBLICERAT I: Allmänt

Funderingar kring Veckans Fråga

Frid vara med er, kära läsare

Som ni kanske läst så lyder veckans fråga Varför tror du att länder som t.ex. Frankrike förbjuder slöjan/hijab?

- Detta är något som just nu inte drabbar oss men sakta men säkert kommer det upp till Sverige och resten av världen. Även om vi här i Sverige inte drabbats så har våra Muslimska Systrar som bor i dessa länder drabbats. Vi bor i ett demokratiskt samhälle, dvs. hela Europa också, med demokrati menas människors lika värde och rättigheter. Vi har olika rättigheter så länge det inte kränker någon, men att klä sig på ett visst sätt är för mig inte kränkande. Även om jag är slöjbärande tycker jag inte det är kränkande om det är människor som går runt halvnakna på gatan, varför ska det vara fel att vara täckande då?'


Det andra som jag tycker är jobbigt är att det olika Muslimska länderna har olika åsikter kring detta beskaffade.

- ''Al-Azhar-moskén är emot bruket av niqab i Egypten, och har förbjudit den på föreläsningar där enbart kvinnor deltar. De flesta kvinnor i Egypten bär bara hijab, en slöja som täcker håret och halsen''.

-'' Den andra sidan av detta som är emot avskaffande av Niqab är Indonesien.'' Det högsta islamiska rådet i Indonesien, världens mest folkrika muslimska land, anser att heltäckande slöjor är en del av kulturen och tron och ifrågasätter vilket hot det franska parlamentet uppfattar i detta.''

(Dagensnyheter.se)

 

Detta är dock väldigt förvirrande att även det Muslimska staterna är oense om detta. Vad tycker ni? Är det fel eller är det rätt?

God Kväll, Munira Ali

SKRIVET: 2010-10-03, kl 20:13:21 | PUBLICERAT I: Frågor och funderingar

Veckans fråga:

Frid vare med er, kära läsare.
Jag har tänkt på att starta en ny tråd som heter "Frågor och funderingar". Varje vecka kommer vi att lägga upp en fråga som berör vårt ämne, så vi hoppas på att vi får respons på frågorna och på så sätt kan vi samarbete och utveckla vårt arbete.
Veckans fråga lyder så här: Varför tror du att länder som t.ex. Frankrike förbjuder slöjan/hijab?

God kväll, Aisha Abdisalam.
Flippinthecoin - Frid vare med er. Vi är fyra muslimska, beslöjade tjejer som bloggar på denna sida. Syftet med bloggen är att nå ut till andra människor runt om i välrden och förändra bilden om slöjan.

P.O.W (Poor Oppressed Woman)

Frid vare med er,

Surfade omkring lite och kom till en sida (www.IslamicPoetry.org) läste lite och så kom jag till en dikt som Sama Wareh en muslimsk kvinna från Amerikan har skrivit. Gillade den väldigt mycket och ville dela med mig den till alla kära läsare, Den är lite lång men har ett gott syfte. Hoppas ni gillar den!

Hello oppressed,
With that scarf around your head,
That you surely must dread,
Aren't you hot?
Can't you see it's sunny,
Aren't your ears cold,
They try to be funny,
But some seriously suggest,
That I am oppressed,
Because I can't flaunt what I got,
And they look at the way that I'm dressed,
All covered up,
From head to toe,
How am I to attract the men,
Without a little show?
So I tell them,
I'm oppressed,
Because men can't see past the fabric?
They are stuck with a conversation
And a brain to pick,
I flaunt,
Yes I do,
My personality is what I flaunt,
I swear, it's true,
I aint no object
In men's desire,
Nor am I a curve size,
Because I have attire,
And they tell me,
Well, you were forced,
Obviously,
Your dad had a belt,
And so you agreed,
No, it was my choice,
I did agree,
In fact,
After I did cover up,
Men stopped checking out my behind,
And started looking at who I am on the inside,
And after I did,
Respect came my way,
Heads didn't turn lolling as I passed men's way,
But I guess some like that attention,
And women,
This isn't a stab at you,
I'm just expressing my point of view,
After dealing with stereotypes of what people tell me I am,
I can even see it in their eyes,
Like my attire should be banned,
And especially older women,
Look at me with pity,
Poor child, I wish I could help her and show her the way,
Cause according to Fox tv, they've gone astray,
Poor abused women, dressed in black,
Can't those mean men cut them a little slack?
But to their surprise,
I choose to wear it,
To me its freedom,
Freedom from fashion implications,
Telling you how to talk, dress and look,
Advertising the new trend,
To get you on the hook,
Of being what the fashion industry can make money off of,
I wear what I want and dress to impress,
Myself and God,
And nobody else,
I wear pants and I wear skirts,
I wear socks and long shirts,
And if my name callers aren't happen with that,
Then come and liberate me,
Which in now a day's terms,
Means kill me.


/Munira Ali

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

A protection from this Dunya, yet a bond to the Hereafter and Allah

God morgon och frid vare med er.

Jag har tänkt så mycket på vad jag ska skriva om i detta inlägg, men det känns som att jag är helt tom i hjärnan just nu. Kanske för att att min hjärna inte har startats ännu, men anyways.
Tjejerna (Munira, Sirad och Hawa) gör ett underbart jobba och de försöker uppdatera bloggen, så den inte är "torr" hela tiden. MashAllah tjejer!

Vår blogg går ut på att skriva om slöjan och Västvärlden, hur Islam och omvärlden ser på det. Jag har märkt under vårt "bloggande" att vi inte riktigt har tagit upp vad slöjan symboliserar för den muslimska tjejen. Så jag tog initiativet och frågade några muslimska slöjbärande tjejer om vad slöjan betyder för de. En av tjejerna sa
"A protection from this Dunya, yet a bond to the Hereafter and Allah"

Jag har aldrig hört en bättre betydelse än denna. Ett skydd från detta liv och ett band till livet efter detta och Gud.
Den här tjejen har valt att bära slöjan, som är en order från Allah, och stå fast vid det. Många tjejer är idag lite "lost" och de vet inte riktigt vad slöjan symboliserar. De tar på sig slöjan t.ex. När de ska till moskén, under Ramadan eller när de ska på släktträffar.
Efter det så är slöjan borta som om den aldrig har existerat hos de. Slöjan är inte något du tar på dig för stunden, utan något som ska följa dig livet ut. Om man överhuvudtaget ska ta på sig slöjan, då ska man göra det helhjärtat. Vara 110 % säker på det man gör. Det irriterar mig att vissa tjejer har dubbelmoral dvs. att de går hemifrån med slöjan på och tar av sig den när du går ut ifrån porten. Vem är det de egentligen lurar? Sig själva, deras föräldrar eller Gud?

Det får ni fundera vidare på tills nästa gång jag skriver ett inlägg. Tack för mig ;)




my_hijab_and_choice_by_Zainab_by_ZainabImen.jpg image UmmSaleem





/ Aisha 

Permalink Aishas kategori Kommentarer (7) Trackbacks ()

Det Median Inte Förstår...

Frid vare med er,

Över 100,000 människor i Amerika konverterar till Islam varje år Var av vart fjärde är en kvinna. 70 procent av världens konvertit är kvinnor. Hur kommer det sig att Islam är den religion som förtrycker kvinnor när vart fjärde konvertit i Amerika är en Kvinna? Tror ni verkligen dessa kvinnor konverterar till en religion där man kränker och förnedrar kvinnor? Tror ni kvinnor kommer till en religion och säger kränk mig, Vi gillar den religion som inte ger oss några rättigheter? Vi vill gifta oss med män som inte har respekt för mig?  

Varför skulle en icke Muslim acceptera en religion som Islam om den förtrycker kvinnor? Dessa kvinnor är inte kvinnor som inte har någon utbildning, någon självrespekt utan dessa kvinnor är högutbildade kvinnor som haft en bra uppfostran men sett Islam som det rätta. Skulle inte tro att dessa kvinnor vill sjunkna till en längre nivå utan vill att de ska uppnå ett högre stadium i deras liv genom att acceptera Islam och bli Muslim.

Efter den 11 september 2001 har Islam vart den mest inflytande religionen i Världen. Den median inte riktigt förstått är att människor blir dragna till det man pratar mycket om, Islam var en religion som människan kände till men efter 11 september VISSTE ALLA VAD ISLAM VAR- Kvinnoförtryckande, Terrorister, självmordsbombare var den ideal bilden människan hade fått i huvudet. Men så var det kvinnor och män som var smartare än detta, dem förstod att världens näst största religion inte kunde vara en religion med bara Terrorister, självmordsbombare och kvinnoförtryckare. Dessa människor har förståt att det måste finnas ett grund och botten för detta, dem insåg att median försöker förvränga bilden av Islam och Muslimer världen över och att det inte riktigt är som det sägs. Dem sökte sig fram och det visade sig att Islam inte är det som sägs, självklart finns det några ”knäppgökar” men finns det i varje religion, Därför skall inte Islam dömmas för något någon människa har gjort! Islam är en Religion man ska följa liksom en karta, Islam är inte en missledning utan en Vägledning och bara för att det finns människor som bryter lagen skall Islam inte skuldsättas!

Som man säger - ''Never judge a book by its cover!''

God kväll/Munira Ali

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Respekt för muslimska kvinnor





"Imam Kadhim(A) återberättade från sina fäder som i sin tur återberättade från den heliga Profeten(S) att han(S) har sagt: ”Ju mer tro en man har desto mer respekt har han för kvinnor.”


"I Islam har kvinnor rättigheter. Rättigheter som en del av kvinnorna här i västvärlden inte hade tills för inte så länge sedan. Även i länder i mellanöstern, som är s.k. islamiska länder, försöker regeringarna snedvrida och till och med förakta dessa lagar, som enligt sann islamisk lag bekräftar att en kvinna alltid har haft rätt till utbildning, arv, att tjäna pengar och behålla den, att äga egendom, och ingå kontrakt. Inom Islam påverkas inte kvinnans rättsliga ställning, hennes värdighet, eller ens hennes namn när hon ingår ett äktenskap. Och hon har rätt till ersättning precis som en människa. Om vi blickar tillbaka i historien kan vi se att kvinnan inte hade många av dessa rättigheter här i västvärlden förrän under det senaste århundradet. Som exempel kan vi nämna att i USA kunde inte kvinnor rösta förrän omkring 1920, eller i England hade inte kvinnor rätt att äga egendom förrän drygt ett hundra år sedan, år 1850. De fick även under 1857 rätt till skilsmässa. Däremot har Islam tillåtit allt detta sedan 1400 år tillbaka. Trots det kallas det gammaldags och förtryckande? "



/Hawa



Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Sister, you´re a diamond

Frid vare med er.

Jag lyssnade på en föreläsning med en lärd man från Australien som heter Samir Abu Hamza. Den där föreläsningen handlade om kvinnan i Islam och några av de många rättigheter som Islam ger henne. Allt det där som man hör från människor, att Islam förtrycker kvinnan och att kvinnan är mannens objekt. Hon har ingen talan alls, men jag har tröttnat på det där skit snacket.
Profeten Muhammed (Frid vare över honom) sade: "The dunya is joy and the best joy in the dunya is righteous women".

Föreläsaren tog upp en sak som fick mig att tänka om vad som är viktigt i detta liv. Han sa att efter den 11:e september så bestämde sig en 11-årig tjej att ta på sig slöjan. Hennes föräldrar blev då väldigt arg på henne och sa att alla skulle reta henne och säga att hon är en terrorist. Men den här 11-åringen stod fast vid sin tro och sa att hon inte skulle vara sina föräldrars slav, göra allt hennes föräldrar säger, utan Allahs tjänare.
En 11-åring, MashAllah. Oavsett vad samhället säger om muslimska tjejer och deras slöja, så är det Gud som vet bäst. Han vet ifall de är förtryckta eller inte, om de har blivit tvingade till slöjan eller inte.
Slöjan är ett skydd från denna värld. Slöjan är en status, en identitet. Slöjan är ALLT!
Så till alla tjejer som bär slöja, tjejer ni är guldvärda.


// Aisha :)

Permalink Aishas kategori Kommentarer (0) Trackbacks ()

Veckans Fråga =)

Frid, vare med er

Nu är det dags för veckans fråga igen, där vi vill att ni läsare ska kunna besvara de frågor vi skriver på bloggen för att kunna se hur andra människor tänker bortsett från oss själva.

Vekans fråga lyder:

Vem anser ni är förtryckt i vårt samhälle? Kvinnan som underkastar sig till sin skapare eller kvinnan som för varje dag som går tar bort ett plagg för att få status i samhället och tjäna pengar som bränns upp snabbare än hon tjänade dem?

/Munira Ali

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Does Islam Oppress The Woman?

Vilket land, vilken religion, vilken ideologi är det som egentligen förtycker kvinnor?  Det är viktigt att förstå vad som egentligen menas men förtryck.? Förtyck är något som alla hatar. Gud säger ''Den som förtrycker en kvinna är en skamlös och oanständig person! Han är långt ifrån Guds välsignelse!'' Det är en plikt för Muslimer att kämpa emot förtryck. Islam tolerar inte FÖRTRYCK!


Förnekar Islam kvinnors rättigheter?
  Islam är religion som påpekar människans rättigheter, rättigheter som dem har rätt att ha. Hur ska Islam förtrycka kvinnan, när är Allah skapat Islam och Allah har skapat kvinnan. Gud känner oss mer än vad vi känner oss själva. Vad vi hittar i Islam är ett oss exempel om hur kvinnor och mäns rättigheter. Väst världen har experimenterat med mänskligheten dem senaste 60 åren, ideologin som säger att kvinnor och män är likadana.  Vad är dina rättigheter och vad är din miljö? Killar gillar att leka med bilar och vapen, tjejer gillar rosa och gillar att leka med dockor det är vår natur. Vi är alltså olika!


-  Det har gjorts en undersökning som pågått i ungefär 40 år där unga barn blivit ifråntagna från deras föräldrar för att se om flickigt och pojkigt existerar, det visades att tjejer leker med dockor och smink osv. och pojkar med vapen och bilar utan att någon sagt åt dem att göra det.  Det är bevisat att barn har inställningen på vad som är ”flickigt” och vad som är ’’pojkigt’’  sker från den dag dem öppnat deras ögon. 


Det bevisat att flickor och pojkar är OLIKA från en tidig ålder i vår utveckling.  Men fortfarande så  säger  vi till varandra att män och kvinnor är likadana och att dem skall kunna göra exakt likadant.

Så om vi nu skall vara uppriktiga så handlar detta inte om kvinnor som är förtryckta eller att kvinnor är lägre än män utan det stora problemet handlar om ’’Landets ekonomi’’. Om man låter hälften av ett lands befolkning sitta hemma och inte dra in pengar så har landet inte använt landets fullkomliga ekonomi. Om vi nu säger att det är kvinnorna som sitter hemma och inte jobbar så är det männen som jobbar och männen som spenderar pengarna, då är det något som fattas i samhället. Men om både kvinnor och män arbetar så är det fler människor som köper och landets ekonomi kommer då öka.


Det riktiga svaret på vem som förtrycker kvinnan är väst världen.  Kvinnans så kallade ”natur” är att hon skall få vara en mamma, hennes tanke sätt hennes moderskap allt är tecken på ’’Modernas natur’’. Det är modern som bär på barnet, ammar barnet allt detta hänger ihop för kvinnan. Detta är något Kvinnan föds med och inte kan ändra!


Kvinnor och män är olika, det säger vetenskapen, det visas aktivt i vår vardags liv, och Allah påminner oss.


Det är tydligen kvinna som tar hand om sitt hus och sina barn som visar dem all kärlek i världen som är förtryckt. Men ju mer dessa modeller, filmstjärnor tar av sig kläderna ju mer blir dem hedrade.  Men detta skapar ett problem, när mammorna är ute och jobbar framhäver sina karriärer så blir barnen inte omhändertagna och får inte den kärlek dem behöver, det är då dem dras till gäng. Dessa barn/ungdomar får inte den uppmärksamhet dem behöver hemma och försöker då hitta den uppmärksamheten bland gäng som då skapar problem i våra samhällen.


Sen så skyller man på att Islam är hotet för mänskligheten och det är Islam som är förtryckare.  Skulle kvinnan få vara kvinnan som Gud skapat henne till skulle detta inte ske.  


Allah nämner i koranen ett flertal gånger om kvinnan och hennes rättigheter, Profeten Muhammed (Guds frid vara
över honom) nämner ett flertal gånger i Haditherna 

1. The Prophet Muhammad said, may Allah's peace and blessings be upon him: Your Heaven lies under the feet of your mother (Ahmad, Nasai).


2. A man came to the Prophet and said, ‘O Messenger of God! Who among the people is the most worthy of my good companionship? The Prophet said: Your mother. The man said, ‘Then who?' The Prophet said: Then your mother. The man further asked, ‘Then who?' The Prophet said: Then your mother. The man asked again, ‘Then who?' The Prophet said: Then your father. (Bukhari, Muslim).


Allah säger i Koranen att man aldrig kan återge vad ens mamma givit en, det är inte bara i koranen detta sägs utan detta är en självklarhet. Mamman som burit dig i hennes mage för 9-månader, mamma som amamt dig mamman som hade sömnlösa kvällar. Är det detta som kallas förtryck? Att Islam HEDRAR mamman…


Om du ser din fader som slav och köper tillbaka honom och gör honom fri så har du återgett hans faderskap (betalat) honom. Men din mamma kan du aldrig återge.


En man kom till omar ibn khattab (den andra kalifen) och sade’’ jag har burit min mamma på ryggen runt hela vallfärden, har jag ”betalat” tillbaka min mamma? Då svarade Omar, ’’ Du har inte ens givit tillbaka en tår som fallig från hennes öga när hon födde dig.  


 FÖRTRYCKER ISLAM KVINNAN? Vad tycker ni om detta dela med era tankar kring ämnet.

/Munira Ali

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

The media is hard on Islam but we are still standing!


Ända sedan 11 september, har muslimer och islam blivit ett ämne som brett omfattas av västerländska medier. Även om mycket av denna teckning varit felaktiga, partisk och full av anti-islamiska meddelanden har det funnits en ständigt ökande antal där många har konverterat till Islam. Inom de senaste åren har siffrorna ökat och allt fler västerlänningar accepterar Islam, det har ökat med hela 235 %. Av dessa människor som har konventerat är 80 % av de kvinnor, trots det felaktiga budskapet om att Islam förtrycker kvinnor så ökar siffrorna.

Har du någonsin frågat dig själv varför över 20.000 kvinnor konverterar till islam varje år i Amerika, om den islamiska tron verkligen förtrycker kvinnor och förnekar dem rättigheter? Har du någonsin funderat över huruvida den information du får från media är faktiskt tillförlitlig och korrekt?

Att median försöker få Islam se ut som en dålig religion så har det lite med "Islamofobi" att göra. Att vissa människor är rädda för att allt fler individer ska konventera till Islam, och om några enstaka år så kommer Islam bli den dominerande religionen, och för att stoppa detta så hittar man på en massa lögner som inte stämmer.

Varför tror Du att median försöker framhäva en dålig bild av Islam?

 

 

 

Frid vare med er/ Sirad Ibrahim

Permalink Sirads Kategori Kommentarer (2) Trackbacks ()

Ask Baba Ali - That is not Hijab

Hej kära läsare,

Vi har inte kunnat blogg på sistone eftersom att vi ha haft mycket plugg, men vi är snart back on track. Så därför tänkte jag bjuda på ett roligt och seriöst klipp som handlar om slöjan:

ENJOY!!!



 // Aisha

Permalink Aishas kategori Kommentarer (2) Trackbacks ()

En hadith ( det som har blivit sagd av Profeten Muhamed )

Profeten Muhammad (saw)sade:
"Den bäste av de troende är den som uppför sig bäst och den som är vänligast mot sin fru"



/hawa

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Veckans fråga! :D


Salamu Aleykum - Meaning frid vare med er!

Nu är det dags för veckans fråga igen, där vi vill att ni läsare ska kunna besvara de frågor vi skriver på bloggen för att kunna se hur andra människor tänker bortsett från oss själva

Veckans fråga lyder.....

Tycker ni att det finns en gräns mellan hur mycket man får täcka sig och delvis vem som bestämmer ifall det är rätt eller fel?



Frid vare med er! Sirad Ibrahim

Permalink Sirads Kategori Kommentarer (10) Trackbacks ()

Lystring!

Vi har märkt att det är många läsare som kommenterar våra inlägg och de skriver aldrig vad de heter. Kan ni, läsare, inte skriva era namn eller åtminstone någonting så att vi vet vem det är som kommenterar.

Tack!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Ask a muslim women!

Islam idag!

Numera känns det för mig som " the words are speaking louder than the action" Men jag tycker det borde vara helt tvärtom. Folk borde istället ta lärdom av faktan och inte median. Att tro på allt median har och säga om oss muslimer och hur vår egen religion förtrycker en och någon annan. De borde istället ta insiativet att faktiskt gå och läsa på lite om Islam och kolla om det verkligen stämmer med det Median har framhävt.

Till de som tror på att Islam förtrycker kvinnan kan istället fråga en muslimsk kvinna ifall hon verkligen är förtryckt eller blivit tvingad! Här nedan kan ni se muslimska kvinnor som berättar deras story om varför de valde att klä sig på ett visst sätt.


"The west say I'm oppressed for how I dress, But I know I've been blessed for not being stressed- The veil is my test and not how i impress. Desire to impress is how they live in west. My brightness is in my heart where it rest, My figure is not a showcase to cause breathlessness, But my cautiousness to pass the test."



Frid vare med er.// Sirad Ibrahim


Permalink Sirads Kategori Kommentarer (4) Trackbacks ()

Varför ser man bara Islam och inte andra Religioner?

Frid, vare med er

Titta på detta klipp och se hur dem olika Religionerna behandlar kvinnor. Varför har Islam blivit den religion som kränker kvinnor när det både finns kränkta kvinnor i Kristendomen och Judendomen? Är man rädd för Islam och försöker gömma den rädslan genom att ta upp att den Muslimska kvinnan är förtryckt? Vad tycker ni om detta? Lämna era synpunkter kring ämnet.


http://svtplay.se/v/2169108/korrespondenterna/del_4_av_10__konsapartheid?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2181160/sb,p103501,1,f,-1
 

God Kväll, Munira Ali

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

The kind of world we are living in!


Statistik i Canada:

* I Kanada misshandlas kvinnan sexuellt var 6 minuter,
* 1 av 3 kvinnor i Kanada kommer att uppleva sexuellt våld någon gång i sitt liv,
* 1 av 4 kvinnor riskerar våldtäkt eller våldtäktsförsök under sin livstid,
* 1 av 8 kvinnor kommer att uppleva sexuella övergrepp medan de går på college eller universitet, och
* En undersökning fann 60% av kanadensiska universitet män att de skulle begå sexuella övergrepp om de var säkra på att de inte skulle bli tagna på bar gärning.

Det behövs verkligen förändringar!

Något är fundamentalt fel i det samhälle vi lever i. En radikal förändring i samhällets livsstil och kultur är absolut nödvändigt.
En kultur av blygsamhet behövs verkligen, blygsamhet i klädsel, i tal, och i uppförande från både män och kvinnor. Annars kommer den grymma statistiken bli ännu värre dag efter dag och tyvärr är det kvinnor ensamma kommer att betala priset. Men egentligen lider vi alla. Därför har ett samhälle som Frankrike börjat fördriva unga kvinnor från skolor på grund av deras klädsel - som i slutändan kommer att skada sig själva.


Men vem är det egentligen som skadar sig själv? En kvinna som har valt att täcka sig eller en kvinna som inte har valt att täcka sig? Det är bevisat att betydligt fler kvinnor som visar mycket av sig själva drabbas mer än andra kvinnor som inte visar lika mycket - Så vem är det egentligen som skadar sig själv?


Vilket är mer skyddande av kvinnor, Koranens strikta attityd eller Bibelns slappa attityd?


Frid vare med er! Sirad Ibrahim

Permalink Sirads Kategori Kommentarer (6) Trackbacks ()

Sverige och Slöjan

Frid, vare med er.

Sverige är ett mångkulturellt samhälle med människor ifrån olika kulturer och religioner. Med detta ska det svenska samhället integreras och man skall respektera varandras tro och tänkande.

- Men existerar religionsfriheten i dagens samhälle, eller har det bara blivit en lag som ingen följer? Ingen verkar bry sig som den utan börja sätta begränsningar för den som framhäver sin Religion,. Islam har idag blivit den stora propaganda frågan i dagens samhälle. Är det då slöjan man är rädd av eller är det Islam och försöker hitta andra vägar att uppnå sitt syfte?

Sverige har sedan 1951 religionsfrihet. Det innebär att vi lever i ett land där människor har rätt att utöva en religion och rätt att avstå från att göra det.

 

Många kvinnor väljer att bära slöja för att det är en symbol som är personlig förknippning med deras tro, tradition och identitet i stort – något som gör att de känner sig trygga i sin vardag och trygga i sin tro. Staten har ingen rätt att slita bort människors identitet. Ett förbud skapar ett utanförskap som hindrar muslimska kvinnor från att få jobb och göra karriär. Ett förbud innebär alltså att vi förtrycker dem som vi säger oss vilja hjälpa.

Vi har sett hur våra grannländer drabbats, vill vi genom gå samma rutin eller ska vi sätta stopp för detta och verkligen visa vad vi går för? Diskutera och ge din synpunkt kring detta ämne.

 

God Kväll,  Munira Ali

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Uppdrag granskning - Svart polyester

Frid vare med er.

Jag tänkte bara lägga upp en länk till en riktigt bra avsnitt av "Uppdrag granskning" som handlar om den heltäckande slöjan. Hoppas att ni gillar den och ge gärna feedback på den :)
God kväll, Aisha

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

But the purpose of the niqab and the hijab is...

Permalink Videoklipp Kommentarer (2) Trackbacks ()

Slöjan/Hijab - Del 2

God kväll, Frid vare med er,

I det förra inlägget skrev vi om slöjan enligt Islam och vad Koranen säger om detta. Människor tolkar Koranens budskap på olika sätt, och det har vi märkt genom att vi har sett och läst att människor är o ens om vad Slöjan/Hijab nu är.

Men det vi också skall veta är att det inte bara står i Koranen att kvinnan ska bära Slöjan. Detta står också i Bibeln som St. Paulu´s instruerar:

Första Korintierbrevet 11:5-6: "Men en kvinna drar skam över sitt huvud om hon ber eller profeterar barhuvad. Det är samma sak som om hon hade rakat av sig håret, för om en kvinna uppträder barhuvad kan hon lika gärna ha håret avklippt. Men när det nu är en skam för kvinnan att klippa eller att raka av håret måste hon ha någon huvudbonad''

Detta är nu något som både står i Bibeln och i Koranen, men det är inte många Kristna som tolkar detta på olika sätt. Kristendomen är den största Världsreligionen men det finns inga exakta siffror som antyder hur många troende Kristna i världen det finns.

Min fråga till er är nu, Bara för att den Muslimska kvinnan tar till sig det som står i Koranen och den Kristna kvinnan inte gör det, Varför ska hon då bli ''offret''? Hon följer sin religion som vilken annan människa, vissa följer Religionen och vissa gör inte det. Om det nu är vissa kvinnor som är förtryckta som ska man väl inte skylla på Religionen?
Gud vill vägleda dig genom sina ord, inte missleda dig. Människan tolkar på olika sätt.

Här nedan kan ni se en Youtube klipp om slöjan.



God kväll, Munira Ali

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Slöjan/Hijab - Del 1

God dag, frid vare med er,

Jag tänkte berätta lite om vad slöjan/hijab är, om det är obligatoriskt att bära den eller inte.
Till att börja med så är slöjan en förklaring av vår tro och det är en av de viktigaste punkterna för det islamiska sociala systemet. Idag konverterar fler och fler människor, de flesta tjejer/kvinnor väljer då att bära slöjan för att det är en skyldighet att bära den. Men på sistone så har slöjan blivit ett väldigt omdebatterat ämne som uppehåller många politiker, ministrar, presidenter och även kungar. Runt om i världen diskuteras det ifall man ska införa slöjförbud eller inte. Européerna har nått långt med sina idéer dvs. slöjförbudet. Det finns ett antal verser i Koranen som pratar om att kvinnan ska täcka sina behag. Här är en av verserna:



[24:31] Och säg till de troende kvinnorna att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet och inte visa mera av sina behag än vad som [anständigtvis] kan vara synligt; låt dem därför fästa slöjan så att den täcker barmen...]

Många lärda tolkar ordet "behag" på olika sätt, men alla är överens om att man ska täcka håret. Det finns också en hadith som betonar att tjejer/kvinnor ska täcka sig:

"When a young girl begins to menstruate, it is not correct that anything should be seen of her except her face and hands up to the wrist.” (Hadith Reported by Abu Dawud)

Detta är bara några exempel på hur viktigt det är att den muslimska tjejen/kvinnan ska täcka sig. Dessa verser skulle visa männen att kvinnor inte är något objekt eller nöje. Kvinnor ska behandlas som intellektuella människor, betraktas med heder, värdighet och respekt. Kvinnans ställning var alltid ifrågasatt till den punkt att de längre inte ansågs som medborgare, men mäns egendom. MEN vi ser idag att för 1400 år sedan ändrade Islam kvinnas ställning som aldrig tidigare skådats i samhället.

// Aisha Abdisalam





Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Funderingar kring Veckans Fråga

Frid vara med er, kära läsare

Som ni kanske läst så lyder veckans fråga Varför tror du att länder som t.ex. Frankrike förbjuder slöjan/hijab?

- Detta är något som just nu inte drabbar oss men sakta men säkert kommer det upp till Sverige och resten av världen. Även om vi här i Sverige inte drabbats så har våra Muslimska Systrar som bor i dessa länder drabbats. Vi bor i ett demokratiskt samhälle, dvs. hela Europa också, med demokrati menas människors lika värde och rättigheter. Vi har olika rättigheter så länge det inte kränker någon, men att klä sig på ett visst sätt är för mig inte kränkande. Även om jag är slöjbärande tycker jag inte det är kränkande om det är människor som går runt halvnakna på gatan, varför ska det vara fel att vara täckande då?'


Det andra som jag tycker är jobbigt är att det olika Muslimska länderna har olika åsikter kring detta beskaffade.

- ''Al-Azhar-moskén är emot bruket av niqab i Egypten, och har förbjudit den på föreläsningar där enbart kvinnor deltar. De flesta kvinnor i Egypten bär bara hijab, en slöja som täcker håret och halsen''.

-'' Den andra sidan av detta som är emot avskaffande av Niqab är Indonesien.'' Det högsta islamiska rådet i Indonesien, världens mest folkrika muslimska land, anser att heltäckande slöjor är en del av kulturen och tron och ifrågasätter vilket hot det franska parlamentet uppfattar i detta.''

(Dagensnyheter.se)

 

Detta är dock väldigt förvirrande att även det Muslimska staterna är oense om detta. Vad tycker ni? Är det fel eller är det rätt?

God Kväll, Munira Ali

Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()

Veckans fråga:

Frid vare med er, kära läsare.

Jag har tänkt på att starta en ny tråd som heter "Frågor och funderingar". Varje vecka kommer vi att lägga upp en fråga som berör vårt ämne, så vi hoppas på att vi får respons på frågorna och på så sätt kan vi samarbete och utveckla vårt arbete.
Veckans fråga lyder så här: Varför tror du att länder som t.ex. Frankrike förbjuder slöjan/hijab?

God kväll, Aisha Abdisalam.

Permalink Frågor och funderingar Kommentarer (3) Trackbacks ()