Hadither

Tabarani har nedeckant följande hadith, alla i berättarkedjan är tillförlåtliga.

Salama, som vårdade Rasulullahs son Ibrahim, frågade honom en gång: “Ya Rasulullah, du har kommit med glada nyheter om det som är bäst, men bara till männen, inte till kvinnor?

Rasulullah svarade med frågan: “Har dina vänninor övertalat dig att fråga mig om detta?”

Hon svarade : “Ja.”

Rasulullah svarade då: “Är en av er inte inte nöjd, när hon är gravid med sin man och han är nöjd med henne, att hon får samma belöning som en som fastar och ber för Allahs skull? Och om förlossningssmärtor drabbar henne, då vet ingen på himlarna och jorden vilka gömda glädjen som väntar henne. Och när hon har fött barnet, får hon belöning för varje klunk av mjölk till det ammande barnet. Och om hon vakar sömnlös bredvid barnets sjuksäng, är belöningen som om hon har befriat 70 slavar för Allahs skull.”

Tabarani har nedeckant en annan hadith från Rasulullah :

“Kvinnan under graviditet, ända fram till förlossningen, är som den som vakar för Allahs skull.”

Rasulullah sade också:

Varje kvinna som tar bort något från sin mans hus med avsikten att ställa ordningen, skriver Allah Den Upphöjde den handlingen som en god gärning till henne, tar bort en ond handling och upphöjer henne för en grad. Varje kvinna som blir gravid med sin man, så länge hon är gravid, får samma belöning som den som ber nattbönen, fastar under dagen och strävar för Allahs skull. Varje kvinna som går igenom förlossningssmärtor får för varje förlossningssmärta samma belöning som om hon har befriat en slavinna, och för varje amning samma belöning som om hon har befriat en slav. När tiden kommer att hon slutar amma, kallar en röst henne från himlarna:

“Å kvinnan! Dina handlingar som du har gjort räcker, även om du skulle försumma dina kommande handlingar.”

Aisha, r.a, sade då: “Kvinnorna har fått mycket, men vad har ni männen fått?”

Rasulullah Muhammad log till och sade: “Varje man som tar sin hustru vid hand och längtar efter henne, skriver Allah Den Upphöjde det till honom som en god handling. När han kramar om henne, får han 10 belöningar, och när de umgås som makar, får han belöningen som är större än dunya och allt som finns i den. När han går upp för att ta ghusl, hinner inte en enda dropp vatten från hans hår till resten av kroppen, utan att en god handling skrivs för honom, att en ond handling tas bort för honom och han höjs upp för en grad. Och det som han får för ghusul är bättre än dunya och allt i den, eftersom Allah Den Upphöjde är Stolt över honom och säger till änglarna: ‘Titta på Min tjänare! Han stiger upp mitt i natten för att bada och bli ren, för att han är helt övertygad och tror att Jag är hans Herre. Ni är vittnen att Jag redan har förlåtit honom’.”



/Hawa


Kommentarer
Postat av: Sara

Fin hadith mashaAllah....

2010-11-08 @ 17:09:19
Postat av: R.H.

Mansha allah, tal om fin hadith.. Keep doing good work girls.

2010-11-09 @ 19:49:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0