Islamofobi

Frid vare med er, 

Islamofobi utgår ifrån en filosofisk skillnads tänkande krig Religion, Kultur. Den särskiljer människor efter vad dem tillhör för religion eller kultur och efter det kontrolleras människors tänkande, gående, klädstil vad dem handlar osv. efter allt detta så separerar man Muslimer ifrån alla andra människor.  Det har blivit väldigt normaliserat hur ’’Muslimer är’’ Muslimer är kvinnoförtryckande, Muslimer är våldsbenägna osv.

När detta utspelar sig i vårt samhälle är det få som förstår att detta är detta är en rasistisk skillnads tänkande. Hur skulle människor reagera om det var Judar man pratade om?  Islam har funnits i Europa i över 13 hundra år, Islam kom till Europa långt innan hela kontinenten kristnade, den äldsta Moskén i Frankrike är ifrån 700-talet den äldsta Kyrkan ifrån Sverige är från 1100-talet. Varför får vi ständigt höra att Islam är en främmande religion för Europa?  Fram till 1400-talet så var en fjärdedel av Europas befolkning Muslimskt.

Människan anser falskheter om Islam som inte existerar, sen så frågar sig vissa människor varför Muslimerna inte försvarar sig om dessa påståenden inte är sanna.  Det finns två förklaringar till detta som lyder att

1:Muslimer är sådana man talar om, inte sådana man talar med.

2: Att man inte hör Muslimer är för att, man inte lyssnar på Muslimer.

Skulle man fråga och lyssna på vad som egentligen är Islam skulle detta problem inte finnas utan folk väljer att fråga dem så kallade ''extremisterna'' som hittat på deras egena lagar och regler.
Människan dömmer för att dem har brist på kunskap. Skulle dem veta vad Islam egentligen är skulle detta inte uppstå.

God'kväll / Munira Ali


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0