Skönhetsideal - The Real Fact

Frid vare med er,

Salam gott folk! Vi har tyvär varit väldigt dåliga på att uppdatera eftersom vi haft så mycket att göra, men vi är snart på banan igen.

Som en ny början villjag prata om dagens Skönhetsideal och om vad Islam anser vara skönhet.

I alla tider har människor modifierat sina kroppar för att behaga tidens mode, för den delen gäller det fler kvinnor än män. Några exempel till detta är:

- Kvinnor i Kina lindade desas fötter för att små fötter ansågs vara fint.
- Gränsen mellan Burma och Thailand förlänger kvinnor sin halsar.
- I väst förstorar kvinnor sina bröst.
-I Afrika omskärs kvinnor.
- I Väst skönhetsopereras kvinnokön.

Vi anser inte detta vara ett problem, att vi ska följa en ideal för att vara en del av det så kallade ''Samhället'' som ändras för varje dag som går. Men så fort Gud nämner i SINA böcker att kvinnan skall bära en slöja så är det helt plötsligt förtryck?

Sen är det förtryck när en kvinna har på sig Burka och det ansers också att det är mannen som förtrycker kvinnan.
- Glöm inte att den som uppenbarar kvinnor att vara på ett visst sätt, klä sig på ett visst sätt, vad som är inne och ute för säsongen oftast skapats av män. Är detta inte förtryckt? Att den ena dagen ska man ha långa kjolar med en tröja men andra dagen så är den idealen ute och du ska ha på dig ett linne och en kort kjol, är detta inte förtryckande? Att en man ska bestämma vad Du ska ha på dig och om du inte har det så är du ''UNCOOL'' är detta att få ha en fri vilja?

Koranen och Profetens Sunna (PHUB) lär oss tydligt att detta inte är hur vi ska leva utan vi skall skänka våra blickar för varandra och inte följa skönhetidealen som bara försöker ''Förtrycka'' kvinnans värdighet. Kvinnans värdighet ligger i att hon skall bli respekterad för vem hon är inte för vad hon klär sig i eller hu hon ser ut. Allstå ska kvinnans inre skönhet utstråla och hennes natuliga skönhet inte något samhället försöker göra utav henne.

God'Kväll / Munira Ali

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0