The veil is more about expression than opression!

 Hej kära läsare!


Om de genomsnittliga icke-muslimerna ombads att namne en sak som de vet om Islam skulle de mycket väl säga att kvinnor enligt islamisk lag (Sharia) är tvingade att bära slöja och täcka sina ansikten offentligt.

Faktum att det är en grov förenkling av en komplicerad fråga. I Islam finns det absolut ingen skillnad mellan män och kvinnor när det gället deras förhållande till Allah (swt), eftersom både är lovat samm belöning för gott uppförande och samma straff för onda beteende. Koranen säger:


Och för kvinnor är rättigheter över män som liknar män över kvinnor. (2:226)

Koranen, ta itu med de troende, ofta använder uttrycket "troende män och kvinnor" att betona jämställdhet mellan kvinnor och män i fråga om sina respektive uppgifter, rättigheter, dygder och meriter. Den säger:

För muslimska män och kvinnor, för troende män och kvinnor, för fromma män och kvinnor, för sann män och kvinnor, för män och kvinnor som är tålmodiga och konstant, för män och kvinnor som ödmjukar sig, för män och kvinnor som ger i välgörenhet
, för män och kvinnor som fastar, för män och kvinnor som vaktar sina kyskhet och för män och kvinnor som ägnar mycket i Allahs beröm, för dem har Allah förberett förlåtelse och en stor belöning. (33:35)


Salamu Aleykum// Sirad Ibrahim

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0