Woman in Islam and Woman before Islam

Frid vare med er,

Salam kära läsare, idag har jag tänk att ta upp lite om kvinnan i Islam och hur kvinnan blev behandlad innan Islam uppkom som en Religion.

Det står i koranen och i våra historieböcker ”Sira” att under Profeten Muhammeds (PHUB) tid behandlades kvinnor som slavar, kvinnorna var förolämpade. Inte för att dem hade begått ett brott utan bara för att dem var kvinnor. En vers ur koranen som säger:

Då någon får höra den glada nyheten om en dotters födelse mörknar hans uppsyn och vreden kokar i honom; och han drar sig undan människorna i denna för honom dystra nyhet och han överväger om han skall behålla barnet trots förödmjukelsen och skammen eller begrava det i jorden. Hur vedervärdigt är inte deras sätt att tänka och döma? (Koranen, An-Nahl 16:57-59)

En annan vers ur koranen säger: 

… och den nyfödda som begravdes levande tillfrågas för viket brott hon miste livet. (Koranen, At-Takwîr 81:8-9)

Vi vet alltså att kvinnor innan Islam uppkom var orespekterade och förtrycka.
Men det vi också vet är att när Profeten förmedlade sitt budskap om Islam så var den första människan som gav honom ett gott mottagande var en Kvinna. Den första som tog ''ashahada'' trosbekännelsen var en Kvinna, den som var villig att förlora sitt blod och dö för Islam var en Kvinna.

Profeten Muhammed (PHUB) sade: Whosoever has a daughter and he does not burry her alive, does not insult her, AND DOES NOT FAVOR HIS SON OVER HER, God will enter him to Paradise.

I USA får du bara gifta dig med en kvinna, men du får ha eskorttjänster. Du får bara gifta dig med en kvinna, men du få ha så kallade ''love affair''. Du får bara gifta dig med en kvinna, men ska kan du gifta dig med en man. Prostitution är inte tillåtet i USA, men det förekommer ''ofta'' då man köper sex och sänker kvinnans värdighet, är detta förtryckande eller är det förtryckande när det är tillåtet i Islam att gifta sig med flera fruar med kärlek och omtanke?  

Islam behandlar kvinna med mycket rättvisa, men många gör det inte. Även om de hävdar att dem är Muslimer.


/Munira Ali


Kommentarer
Postat av: Anonym

Svara på veckans fråga, tack! :)



2010-11-05 @ 20:50:28
URL: http://fearallah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0